Goede tijden voor Nestlé

nestle

De Zwitserse voedingsmiddelengigant Nestlé presenteerde deze week positieve jaarcijfers, nieuwe directieleden en nieuwe producten.

Nestlé heeft afgelopen jaar haar omzet laten groeienmet 3% tot 91,4 miljard Zwitserse frank, zo’n 80,4 miljard euro. Vooral in de Verenigde Staten en China werden goede zaken gedaan, met name met babyvoeding. Daarmee werd een dalende groeitrend na zes jaar doorbroken.

Dick Boer

De Nederlandse Dick Boer is door Nestlé naar voren geschoven als kandidaat voor de directieraad. Boer is voormalig topman van Ahold Delhaize, en Nestlé hoopt dat hij met zijn ervaringen kan bijdragen aan hun kennis over fast moving consumer goods. Op 11 april, tijdens de jaarlijkse general meeting, zal blijken of Boer wordt toegelaten in de directieraad.

Samenwerking met Starbucks

Gister kondigde het bedrijf aan dat zij, in samenwerking met Starbucks, 24 nieuwe koffieproducten op de markt gaan brengen. Deze producten zijn onder andere koffiebonen, gebrande en gemalen koffie, en capsules voor de Nespresso en de Nescafé Dolce Gusto koffieapparaten.

Nestlé maakt op deze manier de koffie van Starbucks thuis beschikbaar voor consumenten. De komende dagen zullen de producten worden toegevoegd aan het winkel-assortiment in Azië, Europa, Latijns-Amerika, het Midden Oosten en de Verenigde staten.

Lees ook
Nestlé en Carrefour brengen blockchain in de praktijk

Nestlé en Carrefour brengen blockchain in de praktijk

Voor het eerst maakt ook Nestlé de keten van een van zijn producten inzichtelijk via een blockchain-app. Consumenten van Mousline aardappelpuree kunnen nu de oorsprong achterhalen van hun pieperprakje. Door middel van een QR-code kunnen consumenten nu data opvragen over de Franse puree. Een erg ingewikkelde keten is het nog niet; het product...

Nestlé brengt plantaardige burger op de markt

Nestlé brengt plantaardige burger op de markt

Dinsdag 2 april maakte voedingsconcern Nestlé bekend deze maand zijn ‘Incredible Burger’ op de Europese markt te brengen. De 100% plantaardige - en rauwe - burger is volgens Nestlé niet van vlees te onderscheiden qua textuur en smaak. Bij het bakken kleurt, sist en ruikt de burger net als vlees.

Vion overweegt vleesvervangers te gaan produceren

Vion overweegt vleesvervangers te gaan produceren

Vleesgigant Vion overweegt de markt voor vleesvervangers aan te boren. Dat zegt bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink tegen het FD. Het vleesbedrijf publiceerde vandaag zijn jaarcijfers, waarin staat dat de nettowinst in 2018 is gehalveerd.