Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Horecava Innovation Award 2020

Foto: Horecava

Gold & Green heeft de Horecava Innovation Award 2020 gewonnen met het product Pulled Oats, een alternatief voor vlees. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de Horecava.

Uit de ruim 170 ingezonden innovaties heeft de jury zestien producten en diensten genomineerd na een eerste jury-ronde. In een tweede ronde pitchten de gelukkigen hun producten en diensten bij de jury.

Overall Winnaar

De negentien koppige deskundige jury kiest voor Pulled Oats als overall winnaar. Deze vleesvervanger is volgens de jury grensverleggend met opvallende de technologische innovatie. "Deze winnaar heeft de jury keer op keer verrast. Het laat zien dat het een kwalitatief hoogwaardig ontwikkeld product die een unieke smaakervaring creëert. Bijzonder is dat dit volwaardige plantaardige vleesalternatief bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het product is eenvoudig toepasbaar. Een echte duurzame innovatie en daarom een terechte winnaar in de categorie Food & Beverage en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2020", aldus het juryrapport. 

Winnaars verschillende categorieën

Naast de overall winnaar zijn er ook nog de categorie winnaars. In de categorie Equipment & Services komt Booq QR-Bestellen van Eijsink uit Hengelo als winnaar uit de bus. "Deze winnaar versmelt verschillende deelinnovaties in een totaal ontzorgpakket en verbetert hierdoor het ondernemen in de horeca. Een oplossing voor de personeelsproblematiek, hogere omzet, betere marges en een moderne beleving. Een prachtig geïntegreerde innovatie", aldus de jury.

In de categorie Concepts, Interior & Design is de prijs voor The Lucky Cup van You Lucky Bird uit Apeldoorn. "The Lucky Cup is een zeer doordacht en duurzaam totaal concept. Aan het einde van de keten wordt er een circulaire oplossing geboden voor een enorme berg koffieafval middels een zeer hoogwaardig product dat geheel is doorontwikkeld én aan het begin van de koffieketen wordt er structureel geïnvesteerd in de educatie van de koffieboeren van morgen", aldus de jury.

In de categorie Digital, Apps & Social Media is Gangmakers de winnaar met De Hospitality App en Community. De jury laat weten: "Met Gangmakers creëer je als ondernemer je eigen groep ambassadeurs die je beloont als ze (eerder) naar je café of restaurant komen. Het is een veelbelovend platform dat op een slimme manier tegenwicht biedt aan de trend om steeds later ‘uit’ te gaan."

Duurzaamheid Award Karel de Vos

En tot slot is de Duurzaamheid Award Karel de Vos uitgereikt aan Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. Deze winnaar is gekozen uit alle genomineerden van de Horecava Innovation Award. "Blij verrast door smaak en structuur van deze spit roasted knolselderij-shoarma", volgens de jury. "In de stoere foodtrucksetting zal dit vleeseters bewegen richting plantbased snacken. Op basis van lokale producten, vrijwel no waste geproduceerd; een ultiem duurzame winnaar!" Duurzaamheid Award is vernoemd naar oprichter en eerste voorzitter van de Horecava Innovation Award.

Lees ook
Matchmaking event koppelt tientallen food-bedrijven en start-ups

Matchmaking event koppelt tientallen food-bedrijven en start-ups

Innovatieplatform Brave New Food noemt het eerste Matchmaking Event een succes. Tientallen start-ups gingen virtuaal aan tafel bij gevestigde food-bedrijven voor 130 matchmaking gesprekken en ruim 400 speeddates.

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Met een miniem verschil zit nieuwkomer De Vegetarische Slager Tony’s Chocolonely op de hielen, maar het is het chocolademerk dat voor de vierde keer met de eer van meest duurzame merk van Nederland mag strijken.

De werkdag van: Daphne Sanders, Schouten

De werkdag van: Daphne Sanders, Schouten

Daphne Sanders is productontwikkelaar bij plantaardig eiwitspecialist Schouten. Ze ontwikkelt vleesvervangers met een plantaardige eiwitbasis.  Sanders: ‘De keuze in het vegetarische schap was wel heel beperkt. Daar moest verandering in komen.‘ Ze is vegetarisch opgevoed en verbaasde zich erover dat in de supermarkt de keuze in het...