Goud Sial Innovation voor 'groene slager'

Ici & La - Le Boucher Vert (Hier en daar - de groene slager) heeft op de Sial in Parijs de gouden innovatieaward gewonnen voor de biologische vegetarische steak en balletjes.

Dat is maandag op de Sial bekendgemaakt. De vleesvervangers werden bekroond vanwege de gezondheidsaspecten en omdat ze lekker zijn. De Franse producent lanceerde de producten in november 2015.

De biologische vleesvervangers bestaan uit groenten en peulvruchten. Ze zijn een bron van eiwitten en rijk aan eiwitten. De steaks en balletjes kunnen worden bereid in de koekenpan of in de oven.

Er zijn zes varianten: groene linzen steak, kikkererwtensteak, flageolet bonensteak, groene linzenballetjes, kikkererwtenballetjes en  flageolet bonenballetjes.

Paddenstoelenmolentje

paddenstoelenmolentjesDe zilveren award van Sial Innovation was voor gedroogde paddenstoelen in een molentje van het Franse Sabarot. De potjes zijn er in drie smaken: porcini, morels, en gemengde bospaddenstoelen. De producten zijn in maart 2016 op de markt gebracht.

Gerijpt vlees

la-cave-a-viandeEr werden twee bronzen awards toegekend: voor La Cave à Viande (de vleeskelder) van het eveneens Franse Puigrenier. La Cave à Viande is vlees dat minimaal 21 dagen gerijpt heeft in een koude ruimte, waarbij volgens de producent gebruik wordt gemaakt van een 'voorouderlijk slagersproces'. Het product is vacuümverpakt in een houten doos met daarop de bereidingswijze.

Quinoa met fruit

quinoa-met-fruitDe andere bronzen award ging naar quinoa met fruit van het Peruaanse Virú, een dessert verpakt in individuele porties met en lepeltje onder het deksel. Quinoa met fruit is verkriojgbaar in de smaken mango, blauwe bes, passiefruit, kokos, papaya en ananas.

Lees ook:

Q-Point wint Food Valley Award 2016 (13 oktober 2016)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Meer dan 7.000 exposanten op SIAL Paris 2022

Meer dan 7.000 exposanten op SIAL Paris 2022

Vakevenement SIAL Paris, dat plaatsvond van 15 tot 19 oktober, stond dit jaar in het teken van “Own the Change”. Deze editie was een smeltkroes van ingrediënten, recepten en smaken, waarbij meer dan 7.000 exposanten uit 127 verschillende landen aanwezig waren.

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Gezondheid, transparantie, eco-responsibility, eerlijke prijzen. De voedingsmiddelenindustrie staat voor veel uitdagingen. Daarom heeft de SIAL-organisatie in aanloop naar de beurs in Parijs samen met het burgerplatform Make.org een wereldwijde consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema: How...