Goud Sial Innovation voor 'groene slager'

Ici & La - Le Boucher Vert (Hier en daar - de groene slager) heeft op de Sial in Parijs de gouden innovatieaward gewonnen voor de biologische vegetarische steak en balletjes.

Dat is maandag op de Sial bekendgemaakt. De vleesvervangers werden bekroond vanwege de gezondheidsaspecten en omdat ze lekker zijn. De Franse producent lanceerde de producten in november 2015.

De biologische vleesvervangers bestaan uit groenten en peulvruchten. Ze zijn een bron van eiwitten en rijk aan eiwitten. De steaks en balletjes kunnen worden bereid in de koekenpan of in de oven.

Er zijn zes varianten: groene linzen steak, kikkererwtensteak, flageolet bonensteak, groene linzenballetjes, kikkererwtenballetjes en  flageolet bonenballetjes.

Paddenstoelenmolentje

paddenstoelenmolentjesDe zilveren award van Sial Innovation was voor gedroogde paddenstoelen in een molentje van het Franse Sabarot. De potjes zijn er in drie smaken: porcini, morels, en gemengde bospaddenstoelen. De producten zijn in maart 2016 op de markt gebracht.

Gerijpt vlees

la-cave-a-viandeEr werden twee bronzen awards toegekend: voor La Cave à Viande (de vleeskelder) van het eveneens Franse Puigrenier. La Cave à Viande is vlees dat minimaal 21 dagen gerijpt heeft in een koude ruimte, waarbij volgens de producent gebruik wordt gemaakt van een 'voorouderlijk slagersproces'. Het product is vacuümverpakt in een houten doos met daarop de bereidingswijze.

Quinoa met fruit

quinoa-met-fruitDe andere bronzen award ging naar quinoa met fruit van het Peruaanse Virú, een dessert verpakt in individuele porties met en lepeltje onder het deksel. Quinoa met fruit is verkriojgbaar in de smaken mango, blauwe bes, passiefruit, kokos, papaya en ananas.

Lees ook:

Q-Point wint Food Valley Award 2016 (13 oktober 2016)

Meer over
Lees ook
Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Gezondheid, transparantie, eco-responsibility, eerlijke prijzen. De voedingsmiddelenindustrie staat voor veel uitdagingen. Daarom heeft de SIAL-organisatie in aanloop naar de beurs in Parijs samen met het burgerplatform Make.org een wereldwijde consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema: How...

SIAL Rising Startups zijn bekend

SIAL Rising Startups zijn bekend

Een onderdeel van Sial is Future Lab, een laboratorium gericht op de toekomst van voedingsmiddelen. Future Lab bestaat uit drie verschillende evenementenruimtes, waaronder de SIAL Rising Startup. Ruim zeventig Europese startups meldden zich hiervoor aan. Onlangs maakte de organisatie bekend welke veertig Europese startups tijdens Sial te zien zijn....

Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

De distributie van voedingsmiddelen ondergaat snelle ontwikkelingen. Sneller dan ooit tevoren! Structuren, organisaties, positionering, offertes, partnerships… geen enkel onderdeel van de sector ontsnapt aan deze veranderingen. “Distributiemodellen worden compleet herzien en bovendien wemelt het van de innovaties die de sector nog beter profileren als...