Gouden Tavola bekroont beste innovaties in voeding

15 februari 2018

Tavola, de tweejaarlijkse vakbeurs voor fijne en verse voeding, vindt plaats van 11-13 maart. Bij deze vakbeurs hoort de wedstrijd de Gouden Tavola voor de beste innovaties in voeding. De awards worden op 20 februari uitgereikt.

De wedstrijd Gouden Tavola

De wedstrijd verloopt in twee fases. In de eerste fase beoordeelden minimaal drie aankopers per productgroep en per distributiekanaal het aspect innovatie op basis van een argumentatie en een productstaal.  Na de eerste screening van een 100-tal producten, gingen zo'n vijftig producten door naar de volgende ronde.

Op 8 en 9 februari beoordeelde een jury van veertien man de producten. Naast innovatie, speelden ook criteria als smaak, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid hierbij een rol. De jury bestond uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling, en leden van de vakpers.

De jury bepaalde in vier rubrieken de winnaar van de Gouden Tavola en twee genomineerden. De rubrieken waren:

  • Gouden Tavola Retail (producten voor zelfbediening)
  • Gouden Tavola Traiteur (producten voor traditionele bediening)
  • Gouden Tavola Delicatessen (producten voor delicatessenzaken / speciaalzaken)
  • Gouden Tavola Foodservice (producten voor cateringorganisaties)
 

Altijd op de hoogte blijven?