Gouden Tavola's naar Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS

Winnaars Tavola

De Gouden Tavola's zijn op 20 februari uitgereikt. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van de vakbeurs Tavola. Deze tweejaarlijkse beurs voor fijne en verse voeding vindt plaats van 11 tot en met 13 maart in Kortrijk, België.

In totaal reikte de vakjury dertien laureaten uit in de categorieën retail, traiteur, delicatessen en foodservice. Er waren vier gouden Tavola's en negen genomineerden. De bedrijven Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS mochten een Gouden Tavola mee naar huis nemen. Alle winnende en genomineerde producten zijn te zien op de beurs.

De uitslag

Categorie Retail

  • Winnaar Gouden Tavola Retail 2018 Socca Chips van Lambert J.L. ETS. Socca Chips zijn gebaseerd op het mediterraanse gerecht Socca en heeft een basis van kikkererwtenbloem
  • 1e  nominatie Gouden Tavola Retail 2018  Vegan Groentenbroodjes Vegan roggedesem broodjes met min 35 procent groenten, klaar om te toasten.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Wood’n Wrap Een wrap van malse kip en groenten voor op de barbecue.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Barbecue Hello Fish Speciale vis voor op de barbecue

Categorie Delicatesse

  • Winnaar Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Barista van Kaasboerderij ‘t Groendal Deze kaas is een samenwerking tussen Kaasboerderij 't Groendal en Koffiebranderij Viva Sara. In plaats van assen wordt voor de kaas gemalen koffie gebruikt waardoor de kaas een koffiearoma krijgt.
  • 1enominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Salt of Hearts van Camellia S Een natuurlijke smaak-versterker met slechts 15% zout. 
  • 2e nominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – KUU Tube van Kuu Tube met artisanale gelei om een gerecht mee te pimpen.

Categorie foodservice

Categorie Traiteur

  • Winnaar Gouden Tavola Traiteur 2018 – Friseline van BelOrta Nieuwe slasoort ontstaan uit kruisingen van andijvie en met een langere houdbaarheid
  • 1e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Filet Salami van Guy Troch Import Innoverend product uit de provincie van Cremona (Italië), waarbij een gedroogde varkensfilet verwerkt en centraal gepositioneerd wordt in een salami.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Cornquet van Cornquet Cornquet is een kroket gemaakt op basis van maïs en biedt een alternatief voor aardappelproducten, pasta en rijst.
Lees ook
Trending Topics in Food & Beverage tijdens vakbeurs World of Technology & Science

Trending Topics in Food & Beverage tijdens vakbeurs World of Technology & Science

De Nederlandse brancheorganisatie voor Laboratorium Technologie FHI besteedt tijdens de vakbeurs World of Technology & Science aandacht aan de Trending Topics in Food & Beverage. Op 4 oktober is het seminar Trending Topics in Food & Beverage. En op alle beursdagen kunnen bezoekers terecht bij het beursproject X-pedition Trending Topics in...

Intrafood:18 is een vakbeurs voor de voedingsindustrie

Intrafood:18 is een vakbeurs voor de voedingsindustrie

Intrafood:18 is een vakbeurs over grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Dit jaar vindt deze beurs plaats op 5 en 6 september in Kortrijk Expo in België. Leveranciers uit de voedingsindustrie Sinds 2007 komen op Intrafood leveranciers uit de branche samen. Op...

Aanvullend programma voor voedingsindustrie op Empack

Aanvullend programma voor voedingsindustrie op Empack

Meer dan 20 procent van de bezoekers van de Belgische editie van de verpakkingsbeurs Empack komt uit de voedingsindustrie. Daarom biedt de organisatie in samenwerking met Fevia, Pack4Food & Flanders’ Food een aanvullend 'seminarieprogramma' aan voor deze sector. Empack vindt plaats op 3 en 4 oktober in Brussels Expo. Seminars voedingsindustrie De...