Gouden Tavola's naar Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS

Winnaars Tavola

De Gouden Tavola's zijn op 20 februari uitgereikt. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van de vakbeurs Tavola. Deze tweejaarlijkse beurs voor fijne en verse voeding vindt plaats van 11 tot en met 13 maart in Kortrijk, België.

In totaal reikte de vakjury dertien laureaten uit in de categorieën retail, traiteur, delicatessen en foodservice. Er waren vier gouden Tavola's en negen genomineerden. De bedrijven Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS mochten een Gouden Tavola mee naar huis nemen. Alle winnende en genomineerde producten zijn te zien op de beurs.

De uitslag

Categorie Retail

  • Winnaar Gouden Tavola Retail 2018 Socca Chips van Lambert J.L. ETS. Socca Chips zijn gebaseerd op het mediterraanse gerecht Socca en heeft een basis van kikkererwtenbloem
  • 1e  nominatie Gouden Tavola Retail 2018  Vegan Groentenbroodjes Vegan roggedesem broodjes met min 35 procent groenten, klaar om te toasten.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Wood’n Wrap Een wrap van malse kip en groenten voor op de barbecue.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Barbecue Hello Fish Speciale vis voor op de barbecue

Categorie Delicatesse

  • Winnaar Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Barista van Kaasboerderij ‘t Groendal Deze kaas is een samenwerking tussen Kaasboerderij 't Groendal en Koffiebranderij Viva Sara. In plaats van assen wordt voor de kaas gemalen koffie gebruikt waardoor de kaas een koffiearoma krijgt.
  • 1enominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Salt of Hearts van Camellia S Een natuurlijke smaak-versterker met slechts 15% zout. 
  • 2e nominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – KUU Tube van Kuu Tube met artisanale gelei om een gerecht mee te pimpen.

Categorie foodservice

Categorie Traiteur

  • Winnaar Gouden Tavola Traiteur 2018 – Friseline van BelOrta Nieuwe slasoort ontstaan uit kruisingen van andijvie en met een langere houdbaarheid
  • 1e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Filet Salami van Guy Troch Import Innoverend product uit de provincie van Cremona (Italië), waarbij een gedroogde varkensfilet verwerkt en centraal gepositioneerd wordt in een salami.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Cornquet van Cornquet Cornquet is een kroket gemaakt op basis van maïs en biedt een alternatief voor aardappelproducten, pasta en rijst.
Lees ook
Ig Nobelprijs voor onderzoek naar bacteriën in kauwgom

Ig Nobelprijs voor onderzoek naar bacteriën in kauwgom

Wat voor micro-organismen krioelen er in een propje op straat gegooide kauwgom? En hoe verschilt dat per land? De onderzoekers die dat uitzochten mochten begin september de Ig Nobelprijs voor ecologie in ontvangst nemen.

Booster: nieuwe prijs voor initiatieven om obesitas te verminderen

Booster: nieuwe prijs voor initiatieven om obesitas te verminderen

Food Innovation Hub lanceert Booster, een wedstrijd voor initiatieven om obesitas te verminderen. Er wordt drie keer 30.000 euro weggegeven. Kandidaten kunnen zich tot 1 oktober 2021 aanmelden.

Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs

Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs

Empack Nederland wil stapsgewijs naar een afvalvrije beurs. Over drie jaar moet Empack 2024 een beurs zijn zonder restafval waar alleen grondstoffen voor hergebruik overblijven. Hiervoor lanceert Empack Nederland tijdens de komende beurseditie op 8 en 9 september 2021 het project ‘Empack Towards Zero Waste’.