Groente- en fruitconsumptie Nederland neemt toe

Groente

De consumptie van groente en fruit in Nederland steeg in 2021. Nederlandse huishoudens kochten 3 procent meer groente en fruit ten opzichte van het voorgaande jaar, blijkt uit een analyse van GroentenFruit Huis, op basis van cijfers van het GfK.

De stijging van groente- en fruitconsumptie is al langer te zien: in 2020 nam deze met 4 procent toe. In 2021 hadden vers gesneden groenten binnen de huishoudelijke consumptie het grootste aandeel, namelijk 36 procent. Ook blijkt de verkoop van verspakketten gestegen: het aantal kopers van verspakketten steeg met 7 procent. Het meest verkochte verspakket is tomatensoep, gevolgd door lasagne en curry madras.

De verkoop van groente en fruit online nam ten opzichte van voorgaand jaar met 40 procent toe. Dat is ook terug te zien in de cijfers van online supermarkt Picnic, die zelf onderzoek deed. Ook kochten mensen vaker lokaal: de verkoop van groente en fruit bij de kleine winkel, kraam of automaat bij de producent steeg met 20 procent. Ten opzichte van 2020 kochten Nederlanders 11 procent meer biologisch geteelde groente en fruit.

 

Meer over
Lees ook
‘Groentesnoepjes’ van Nicolette van Dam verkozen tot meest misleidende product van 2021

‘Groentesnoepjes’ van Nicolette van Dam verkozen tot meest misleidende product van 2021

Yummy Veggie Candy van Let’s is door de Nederlandse consument gekozen als meest misleidende product van 2021. Daarmee wint het de jaarlijkse Gouden Windei verkiezing van voedselwaakhond foodwatch.

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

Eetbare bushalte opent in Breda

Eetbare bushalte opent in Breda

In Breda vind je tot en met 21 september een eetbare bushalte vol groente en fruit. Het project waarin Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) in samenwerking met partners aandacht vraagt voor de consumptie van meer groente en fruit.