Grolsch lanceert nieuwe fles

25 september 2014

Grolsch brengt vanaf 3 november een vernieuwd ‘pijpje’ op de markt voor Grolsch Premium Pilsner. Ook Grolsch Radler, Stender en Kornuit worden verkrijgbaar in de nieuwe fles.

"Het nieuwe design is gebaseerd op de voorkeuren van Nederlandse bierliefhebbers voor optimaal drinkgenot", stelt de brouwer. De karakteristieke lijnen van de Grolsch beugelfles zijn gebruikt als inspiratie voor het design.

Bierbeleving

Uit onderzoek van Grolsch naar de wensen van consumenten voor de beste drinkervaring, blijkt dat de vorm en het design van de fles cruciaal zijn voor de ultieme bierbeleving. De beugelfles is veruit de meest gewaardeerde Grolsch-fles. Grolsch wil het uiterlijk van het ‘pijpje’ daar beter bij laten aansluiten. De grip van het pijpje wordt verstevigd door de combinatie van afgeplatte zijden en reliëf. Verder krijgt het pijpje een iets langer mondstuk en nek , zodat het aangenamer is om uit de fles te drinken.

Koelmeter

Grolsch voegt bovendien een 'koelmeter' toe op het etiket van het pijpje. De koelmeter kleurt blauw zodra het bier op de aanbevolen drinktemperatuur is (minder dan 6 graden Celsius).

De inhoud van het pijpje wordt teruggebracht van 33 cl naar 30 cl, de standaard inhoudsmaat voor de Nederlandse markt.

Lees ook:

Grolsch lanceert Kornuit (25 september 2013)

 

Altijd op de hoogte blijven?