Groot congres over food in Bolsward

EVMI_Frisian Foodture 18

In de voormalige zuivelschool van Bolsward vindt op 5 oktober een congres over de toekomst van voedsel plaats. Frisian Foodture ’18 gaat over de uitdagingen waar boeren, de foodindustrie, de retail en het onderwijs op korte termijn voor komen te staan. De dag ervoor, 4 oktober, wordt er een grote reünie van de zuivelschool georganiseerd.

De Bolswarder Zuivelschool

Er is bewust gekozen voor de voormalige zuivelschool als locatie. "Overal in de foodbranche kom je mensen tegen die zijn afgestudeerd aan de Zuivelschool", vertelt Erik Kooistra, franchiser Jumbo supermarkten en één van de initiatiefnemers aan het Bolswards Nieuwsblad. "Die nemen nu prominente posities in binnen de keten. Mooi om die mensen weer eens terug te halen naar het hart van onze regio."

Frisian Foodture ’18

De andere initiatiefnemers zijn Sjoerd Galema (Melkveehouder en voorzitter van VNO NCW Friesland), Martin Wijnia (Van Hall Larenstein) en voorzitter Sjoerd IJdema (Partoer). Verschillende organisaties ondersteunen het congres. Het congres moet Bolsward en Friesland tonen als inspirerende, toonaangevende voedingsbodem voor food, foodproductie, -ontwikkeling, -onderwijs en –innovaties. Vijf onderwerpen staan centraal: voeding in relatie tot gezondheid, het verdienmodel en data, food waste & foodprint, zuivel en natuur inclusieve landbouw.

"Tegenwoordig vormen de boeren, de zuivelindustrie en alle food producerende bedrijven een enorme economische kracht in Noord Nederland. Dat inspireert tot dit initiatief", aldus IJdema in het Bolswards Nieuwsblad.

Lees ook
Maximum chloraatgehalte in zuigelingen- en peutervoeding

Maximum chloraatgehalte in zuigelingen- en peutervoeding

Het Bureau Risicobeoordeling & Onderzoek (BuRO, onderdeel van de NVWA) brengt advies uit over een maximaal chloraatgehalte in zuigelingen- en peutervoeding van 0,01 mg/kg. BuRO wil met de sector in gesprek om de chloraatgehalten in voeding voor deze doelgroep te verlagen.

Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology?

Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology?

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!

Brunchpakketten voor kinderen op basisscholen

Brunchpakketten voor kinderen op basisscholen

Vanaf 22 november kunnen klanten van Lidl vijf weken lang producten en statiegeld doneren voor feestelijke brunchpakketten voor kinderen die opgroeien in armoede.