Groot congres over food in Bolsward

EVMI_Frisian Foodture 18

In de voormalige zuivelschool van Bolsward vindt op 5 oktober een congres over de toekomst van voedsel plaats. Frisian Foodture ’18 gaat over de uitdagingen waar boeren, de foodindustrie, de retail en het onderwijs op korte termijn voor komen te staan. De dag ervoor, 4 oktober, wordt er een grote reünie van de zuivelschool georganiseerd.

De Bolswarder Zuivelschool

Er is bewust gekozen voor de voormalige zuivelschool als locatie. "Overal in de foodbranche kom je mensen tegen die zijn afgestudeerd aan de Zuivelschool", vertelt Erik Kooistra, franchiser Jumbo supermarkten en één van de initiatiefnemers aan het Bolswards Nieuwsblad. "Die nemen nu prominente posities in binnen de keten. Mooi om die mensen weer eens terug te halen naar het hart van onze regio."

Frisian Foodture ’18

De andere initiatiefnemers zijn Sjoerd Galema (Melkveehouder en voorzitter van VNO NCW Friesland), Martin Wijnia (Van Hall Larenstein) en voorzitter Sjoerd IJdema (Partoer). Verschillende organisaties ondersteunen het congres. Het congres moet Bolsward en Friesland tonen als inspirerende, toonaangevende voedingsbodem voor food, foodproductie, -ontwikkeling, -onderwijs en –innovaties. Vijf onderwerpen staan centraal: voeding in relatie tot gezondheid, het verdienmodel en data, food waste & foodprint, zuivel en natuur inclusieve landbouw.

"Tegenwoordig vormen de boeren, de zuivelindustrie en alle food producerende bedrijven een enorme economische kracht in Noord Nederland. Dat inspireert tot dit initiatief", aldus IJdema in het Bolswards Nieuwsblad.

Lees ook
Detailhandel en horeca verwachten verslechtering economisch klimaat

Detailhandel en horeca verwachten verslechtering economisch klimaat

De detailhandel en de horeca verwachten dat het economisch klimaat de komende maanden gaat verslechteren.Over de verwachte omzet en personeelssterkte zijn deze ondernemers per saldo nog wel positief, maar minder dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland van het CBS.

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.