Grootste pluimveeverwerker Nederland investeert €25 miljoen in ‘foodfabriek’

Plukon

Plukon Food Group, met een omzet van €1,7 miljard marktleider in kipproducten in Nederland, investeert €25 miljoen in een nieuwe productielocatie in het Gelderse Wezep. De nieuwe fabriek moet in maart volgend jaar op volle capaciteit draaien. De nieuwbouw is nodig nadat een felle brand in maart, met veel rookschade, de productie in de bestaande, 50-jaar oude, fabriek onmogelijk maakte. Dat had tot gevolg dat Albert Heijn met een kiptekort kampte.

De nieuwe fabriek krijgt een andere opzet: "Volgens ceo Peter Poortinga zullen er in Wezep veel meer maaltijden worden geproduceerd en minder kipproducten. De vraag vanuit de retailsector naar kant-en-klaarmaaltijden neemt toe en Plukon speelt daar met de nieuwe fabriek op in", meldt het FD.

Bron: Foodlog

Lees ook
Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

NEPLUVI kijkt tevreden terug op events in kader van campagne ‘Kip uit Europa’

NEPLUVI kijkt tevreden terug op events in kader van campagne ‘Kip uit Europa’

De Vereniging voor de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI) promootte de afgelopen weken de pluimveesector door middel van informatieve evenementen. Dit was onderdeel van de ‘Kip uit Europa’-campagne. Deelnemers maakten nader kennis met de sector en konden de Europese kip proeven.

Alle Nederlandse supermarkten eind 2023 over op Beter leven-kip

Alle Nederlandse supermarkten eind 2023 over op Beter leven-kip

Eind 2023 heeft alle kip in de Nederlandse supermarkten minimaal één ster Beter Leven. “Een wereldwijde primeur. We zijn trots op de Nederlandse supermarkten en de kipsector dat zij kiezen voor een diervriendelijkere houderij,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.