Grootste pluimveeverwerker Nederland investeert €25 miljoen in ‘foodfabriek’

Plukon

Plukon Food Group, met een omzet van €1,7 miljard marktleider in kipproducten in Nederland, investeert €25 miljoen in een nieuwe productielocatie in het Gelderse Wezep. De nieuwe fabriek moet in maart volgend jaar op volle capaciteit draaien. De nieuwbouw is nodig nadat een felle brand in maart, met veel rookschade, de productie in de bestaande, 50-jaar oude, fabriek onmogelijk maakte. Dat had tot gevolg dat Albert Heijn met een kiptekort kampte.

De nieuwe fabriek krijgt een andere opzet: "Volgens ceo Peter Poortinga zullen er in Wezep veel meer maaltijden worden geproduceerd en minder kipproducten. De vraag vanuit de retailsector naar kant-en-klaarmaaltijden neemt toe en Plukon speelt daar met de nieuwe fabriek op in", meldt het FD.

Bron: Foodlog

Lees ook
Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

Migros Group, het grootste retailbedrijf van Zwitserland gaat investeren in de Israëlische kweekvleesproducent SuperMeat. Met deze samenwerking willen de bedrijven de productie en distributie van kweekvlees op commerciële schaal versnellen. Onderdeel van de overeenkomst is een investering van Migros in SuperMeat.

Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Nieuwe conveyor bandmodule Interroll vermindert kiembelasting in kippenvleesverwerking

Interroll introduceert de nieuwe Ultra Hygienic Transfer (UHT), die geautomatiseerde materiaalstroomprocessen in de kippenvleesverwerking nog hygiënischer maakt en de hoeveelheid vleesdeeltjes in de materiaalstroom en de kiembelasting aanzienlijk vermindert. Dit maakt een optimale houdbaarheid van kipproducten in de detailhandel mogelijk.

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren