Group of Butchers toch verkocht

Het meerderheidsbelang van vleeswarenproducent Group of Butchers komt in handen van Equistone Partners Europe. Eerder dit jaar kon de eigenaar, Nordian Capital, geen koper vinden. Nu hebben beide investeringsmaatschappijen overeenstemming bereikt. De overige aandelen blijven in handen van het management van Group of Butchers. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Eind maart meldde Nordian, de voormalige private-equitytak van Rabobank, nog dat een mogelijke verkoop mislukt was. Er zouden toen onderhandelingen zijn gevoerd met Equistone, de private-equitytak van Barclays Bank. Nordian had het meerderheidsbelang in Group of Butchers in 2012 verworven.

Group of Butchers

Group of Butchers, voorheen DGS Group (Dutch Grilled Specialties), is in 1997 in Tilburg opgericht en produceert en distribueert vleesproducten en vleeswaren.

Het Nederlands-Belgische bedrijf, met 350 medewerkers en een jaaromzet van ruim 125 miljoen euro, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Zo zijn in 3 jaar tijd 5 branchegenoten overgenomen, waaronder familiebedrijf De Roller, gespecialiseerd in rookworsten.

Het bedrijf won begin dit jaar in hun categorie voor de vierde keer op rij de Industributie-trofee.

Equistone

Equistone is onder meer investeerder in The Compleat Food Group (worst, paté, olijven, antipasti, brioches, crêpes en wafels), Whitworths (gedroogd fruit, noten en zaden) en restaurantketen Gaucho.

Nordian

Nordian investeert onder meer in Cherry Valley (fok en slacht van pekingeenden) en zat tot 2015 ook in Selo Foodprocessing and Packaging Systems en Delta Wines.

De oprichters en managers van Group of Butchers blijven in dienst en blijven ook als aandeelhouders aan het bedrijf verbonden.

Lees ook:

 

Lees ook
Omzetstijging Ter Beke

Omzetstijging Ter Beke

Ter Beke sloot de eerste helft van 2022 af met een hogere omzet en lagere bedrijfswinst. In totaal kwam de omzet van de Belgische vleeswaren en diepvriesmaaltijdenproducent uit op 373 miljoen euro. Dat meldt Ter Beke in een persbericht op de website.

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.