Gulpener Sterk Rogge Bier Bioproduct 2021

26 januari 2021 Redactie BeverageNL
Beeld: Facebook Gulpener

Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is het 'Bioproduct van 2021'. Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij reageert blij. "Dit is waanzinnig mooi. Een hele gave prijs. We produceren al vijftien jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step."

Voor deze prijs brachten meer dan 5000 mensen hun stem uit op 31 genomineerden. Dit resulteerde in een top 5 die tijdens de BioKennisWeek een pitch 3 minuten mochten geven. De vakjury, die bestond uit Anneke Ammerlaan, Ronald van Marlen en Michaël Wilde, bepaalde uiteindelijk de winnaar.

Bioproduct van 2021

Die winnaar werd Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij. De tweede plaat was voor Oerbouillon en de derde plaats ging naar Opvolgmelk 3 van The Pure Goat Company. Oerbouillon won ook de publieksprijs.

Sterk Rogge Bier

De vakjury was eensgezind over de keuze voor Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij. Ammerlaan vertelde dat de jury het verhaal achter het bier waardeerde. "Het is een verhaal dat helemaal rond is." Het draait volgens de jury om biologisch, duurzaamheid en smaak. En Gulpener vervult hierin op diverse punten een voorlopersrol. "Met deze ontwikkeling zet Gulpener iets heel nieuws in beweging."

Gulpener

Gulpener Bierbrouwerij bestaat sinds 1825. Sinds 2015 is Jan-Paul Rutten directeur van deze onafhankelijke familiebrouwerij. Streven naar duurzaamheid is een belangrijk item. Doelen hierbij zijn een geheel nieuw en duurzaam brouwhuis en in 2030 vrij van fossiele brandstof zijn. November 2020 won Gulpener de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?