Gulpener wint Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

26 november 2020
Foto: Koning Willem I Stichting

Gulpener Bierbrouwerij BV won 25 november de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020. "Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt deze visie waar door klimaatneutraal bier te produceren binnen hun familiebedrijf”, aldus de jury van de Koning Willem I Prijs.

De jury prijst de Gulpener Bierbrouwerij voor het gebruik van lokale producten en grondstoffen voor de bierproductie. "Dankzij het open-source businessmodel worden bedrijven wereldwijd geïnspireerd om mee te liften met Gulpener’s succes op het gebied van duurzaamheid."

De bierbrouwerij is erg blij met de prijs. "Hoe tof is dit! We hebben GEWONNEN! 🥳 De Koning Willem I Plaquette is binnen. De OSCAR van het Nederlandse bedrijfsleven. Wat zijn wij trots!", staat er te lezen op de Facebookpagina

Koning Willem I Prijs

De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is onderdeel van de Koning Willem I Prijs, een prestigieuze ondernemingsprijs die elke twee jaar wordt uitreikt. Naast Gulpener Bierbrouwerij waren er nog twee andere winnaars. Dienstverlener CSU Groep BV uit Uden won de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf 2020 en Von Gahlen Nederland BV uit Zevenaar won de categorie MKB. Een jury van vooraanstaande ondernemers en deskundigen bepaalde de prijswinnaars. Koningin Máxima is erevoorzitter van deze jury.

Woensdagavond 25 november 2020 vond de prijsuitreiking plaats in aanwezigheid van koningin Máxima. De voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I Prijs en president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot reikte de prijzen uit. Het evenement was vanwege covid-19 voor het eerst in de historie via een livestream te volgen vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Veerkracht

"Het zijn door covid-19 voor veel Nederlandse bedrijven moeilijke tijden. Toch zien we dat het Nederlandse bedrijfsleven ook onder deze omstandigheden veel veerkracht toont en dat geldt dit jaar in het bijzonder voor de winnaars van de Koning Willem I Prijzen", aldus DNB-president Knot, voorzitter van de Koning Willem I Stichting. "Het zijn inspirerende en excellente ondernemingen met veel innovatief vermogen waar Nederland heel trots op kan zijn."

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?