Hak 1-2-open deksel krijgt verpakkingsprijs

evmi-hak-1-2-open

Het Hak 1-2-open deksel heeft opnieuw een verpakkingsprijs gewonnen. Dit keer ging het om de Special Award for Excellence in functionaliteit bij Goed Industrieel Ontwerp (GIO). In 2012 won het deksel al De Gouden Noot.

Het Hak deksel ontving de Special Award voor functionaliteit, omdat het volgens de jury 'een van de grootste verpakkingsirritaties oplost'. "Het idee is simpel en doeltreffend en maakt het mogelijk dat nagenoeg iedereen zonder moeite een potje kan openen."

Hak introduceerde het 1-2-open deksel in 2011. Het bestaat uit 2 delen: een panel en een ring. Hierdoor wordt de kracht die nodig is om een potje open te draaien gehalveerd.

'Kwaliteitsstempel

“Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs, maar een kwaliteitsstempel voor goed vakmanschap”, aldus GIO-directeur Gerbrand Bas.

GIO is 28 jaar geleden in het leven geroepen om het Nederlands design vakmanschap te verbeteren. Initiatiefnemer Designlink benadrukt met de erkenningen het belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen.

Een Erkend product doet waarvoor het bedoeld is (technische functionaliteit), is makkelijk en veilig in gebruik (ergonomie), onderscheidt zich van andere producten (originaliteit), ziet er goed uit (vormgeving) en betoont respect aan mens en omgeving (respect).

Lees ook:

1-2 open deksel Hak wint De Gouden Noot (3 oktober 2012)

Hak rolt dekselconcept verder uit (13 augustus 2012)

Hak wil ‘potdicht’ uit Van Dale (28 november 2011)

Hak onthult makkelijk te openen deksel (21 september 2011)