Hak bonen in stazak bekroond met Gouden Wheel of Retail

HAK bonen in stazak

Hak bonen in stazak zijn bekroond met de Gouden Wheel of Retail van Distrifood. Daarnaast won Hak ook  Category Wheel in de categorie maaltijden en componenten en het Special Wheel voor het hoogst gewaardeerde product door consumenten. De groente- en peulvruchtenfabrikant was op 18 mei de grote winnaar van de Wheels of Retail 2017.

Wheels of Retail

De Wheels of Retail werden dit jaar voor de 41e keer door Distrifood uitgereikt aan de beste nieuwe producten in de Nederlandse supermarkten. Het vakblad selecteert de winnaar in samenwerking met Albert Heijn, Jumbo, Superunie en marktonderzoeksbureau Nielsen en GfK. De jury prees Hak vooral om het innovatieve karakter van de stazakverpakking: “Hak heeft met deze innovatie de gehele bonencategorie een impuls gegeven.”

Bonen in stazak

Hak introduceerde de bonen in stazak in 2015. De peulvruchten zijn in de zak gegaard en bevatten minder vocht. Hierdoor hebben ze een lekkere bite en zijn ze direct uit de verpakking te gebruiken, zonder eerst af te gieten of op te warmen. Ze bevatten geen conserveringsmiddelen, toegevoegde suikers, aroma’s of andere kunstmatige smaakstoffen. De bonen in stazak passen hiermee in de hedendaagse trend van plantaardig, lekker, voedzaam en gemakkelijk eten.

Lees ook:

         
Lees ook
Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology? Challenge 1: Lekker boontje

Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology? Challenge 1: Lekker boontje

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. Vandaag en de komende twee donderdagen presenteren we 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!

Nieuwe eiwit-fabriek voor Meelunie

Nieuwe eiwit-fabriek voor Meelunie

Dit najaar opent Meelunie in Denemarken een fabriek die veldbonen gaat verwerken om hieruit eiwitten te winnen.

HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’

HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’

HAK wil in 2021 alle zomer- en wintergroenten en peulvruchten ‘On the way to Planetproof’ gecertificeerd hebben. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat eisen stelt op het gebied van afval, watergebruik en bodem, maar geen biologische landbouw vereist. Deze maand komen de eerste gecertificeerde boerenkool en rode bieten van het Brabantse land. Eerder...