HAK gaat verder met suikerreductie in appelmoes

HAK Appelmoes

Groentefabrikant HAK introduceerde drie jaar geleden appelmoes zonder toegevoegde suiker zonder kunstmatige zoetstoffen. Deze zogenaamde 0% variant is inmiddels de best verkochte appelmoes in die categorie. Daarom gaat HAK de productie van deze appelmoes in 2018 verder opvoeren. Ook haalt HAK 50 procent van de toegevoegde suikers uit alle bestaande klassieke appelmoesproducten.

Naast aanwezige natuurlijke suikers waren toegevoegde suikers tot voor kort altijd nodig om tegemoet te komen aan de smaak van de consument. Volgens Nicole Freid, directeur Marketing & Innovatie bij HAK, verandert de smaakperceptie van consument door de trend naar gezonder en minder suiker. “En dat gaat zo hard dat we nieuwe innovaties met minder en helemaal geen suiker als fabrikant versneld doorvoeren vanaf 2018."

HAK breidde in 2017 de 0% lijn al uit met een pot in gezinsformaat (710ml) en een compote. In 2018 volgen nog vier nieuwe varianten. Allereerst komt er een 0% variant in een klein formaat pot (210 ml). Daarnaast komt HAK met een nieuw concept Grove Appelmoes met een 'home made'-karakter in de smaken appel, appel-kaneel en appel-peer, eveneens zonder toegevoegde suikers. De nieuwe HAK appelmoesproducten zijn vanaf begin 2018 verkrijgbaar in de supermarkten in Nederland.

 
Lees ook
Aanvaardbare bovengrens voor suikerconsumptie vaststellen is niet mogelijk

Aanvaardbare bovengrens voor suikerconsumptie vaststellen is niet mogelijk

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) stelt opnieuw vast dat er geen wetenschappelijk onderbouwde bovengrens voor suikerinname kan worden aangegeven. Voedingsdeskundigen kunnen tot 30 september 2021 feedback geven op de resultaten, beoordelingen en het advies van de EFSA.

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Psychologische processen kunnen de smaakwaarneming en de keuze voor producten met een verlaagd suikergehalte beïnvloeden. Dit inzicht kan helpen de consumentenacceptatie van deze voedingsproducten te verhogen.

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose is een van de meest besproken en onderzochte stoffen in de dagelijkse voeding. Het zoete bestanddeel van gewone suiker heeft al heel lang de schijn tegen, maar had altijd de wetenschappers mee. ‘Hoe is het nu met dat onderzoek gesteld?’ vraagt een lezer. Nou, het ziet er nu een stuk slechter uit voor fructose dan vijf jaar geleden.