HAK lanceert bonenburgers

Hak Bonenburger

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK zet een belangrijke volgende stap in haar rol in de beweging naar meer plantaardig eten. Met de introductie van een Hollandse bonenburger, een pittige linzenburger en een zwarte bonenworst maakt het bedrijf het eten van bonen nog gemakkelijker en lekkerder. HAK brengt hiermee voor het eerst in het 65-jarige bestaan van het bedrijf een serie producten op de markt die niet in het conserven- maar juist het koelschap te vinden zijn.

100% plantaardig

De bonenburgers en –worst zitten boordevol bonen en groenten en zijn 100% plantaardig. Ze zijn op smaak gebracht met kruiden en specerijen en bevatten geen smaakversterkers of conserveringsmiddelen. Ze hebben een ambachtelijke stoere uitstraling waarbij de bonen en groenten goed zichtbaar zijn. Ze passen binnen de huidige foodtrends: plantaardig, gezond, zonder onnodige toevoegingen en zeer geschikt voor een dagje zonder vlees.

Topkok Herman den Blijker

Deze nieuwe producten met de bonen en groenten van HAK  zijn ontwikkeld in samenwerking met topkok Herman den Blijker en Schouten Europe, marktleider in vegetarische producten en vleesvervangers in Nederland. De Hollandse Bonenburger, Pittige Linzenburger en Zwarte Bonenworst zijn per twee stuks verpakt (2x100gram). Ze zijn 16 dagen houdbaar en vanaf 15 mei 2017 bij supermarktketen Jumbo verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs is €2,99.

Meer bonen

Nicole Freid, directeur marketing en innovatie, “Als Nederlanders eten we vaker en meer peulvruchten binnen het steeds meer plantaardige menu, maar nog steeds relatief weinig ten opzichte van Zuid-Europese consumenten. Dit komt vooral omdat we nog niet goed weten hoe we bonen lekker kunnen klaarmaken. Wij willen Nederlanders hierbij helpen: de bonenburgers en – worst zijn een hele lekkere manier om vaker bonen te eten. Bovendien inspireren we hen om zelf ook met bonen aan de slag te gaan. Aan de binnenkant van de verpakking vinden consumenten recepten om zelf een bonenburger te maken.”

Stijgende omzet peulvruchten

HAK ziet de omzet in peulvruchten voor het derde jaar op rij sterk stijgen. De afgelopen 12 maanden steeg de omzet met 14 procent. Dat kwam onder meer door de grote “bonen erbij” campagne met Herman den Blijker en diverse innovaties zoals een heel programma bonen en bonenschotels, verpakt in de bij consumenten populaire stazak. Daar voegt HAK nu met de burgers en worst drie nieuwe bonenproducten aan toe.

Lees ook: 

   
Lees ook
Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology? Challenge 1: Lekker boontje

Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology? Challenge 1: Lekker boontje

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. Vandaag en de komende twee donderdagen presenteren we 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!

Schouten breidt assortiment visvervangers uit

Schouten breidt assortiment visvervangers uit

Schouten Europe, producent van plantaardige producten breidt het assortiment visvervangers uit met de 'burger zonder vis'. Deze burger heeft een basis van rijst en tarwe. In 2021 introduceerde het familie bedrijf al plantaardige tonijn en vissticks.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.