Hak: Moestuintjes? Bonen erbij!

Hak haakt in op de moestuintjes-rage van Albert Heijn. Volgens de groentefabrikant ontbrak er namelijk nog iets belangrijks…: bonen. Deze peulvrucht is namelijk gezond, voedzaam en lekker, stelt Hak. En ze groeien in Nederland.

“Hak haalt niet voor niets ruim de helft van alle bonen uit ons eigen land. Geen moestuintje compleet zonder bonen dus”, legt de fabrikant uit.

Het zoontje van Herman den Blijker miste de bonen ook al bij de moestuintjes. Vader den Blijker, reclameboegbeeld voor de Hak-bonenmix,  plaatste een filmpje op Facebook, waarin hij Hak vraagt, daar wat aan te doen.

Bonenplantjes

Hak is direct met het idee aan de slag gegaan. In korte tijd heeft het bedrijf 10.000 bonenplantjes kunnen regelen als aanvulling op moestuintjes van Albert Heijn.

Volgens het bedrijf mag dit plantje zeker niet ontbreken in het moestuintje. Bonen passen helemaal in de hedendaagse en nieuwe manier van eten, stelt Hak.

Op 18 maart worden bonenstekjes uitgedeeld in Amsterdam, Rotterdam en Almere. Zaaien, telen en oogsten kan worden gedeeld op social media via #bonenerbij

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Eosta bespaarde in zes jaar 50 miljoen plasticverpakkingen met lasertechniek

Eosta bespaarde in zes jaar 50 miljoen plasticverpakkingen met lasertechniek

Eosta (distributeur van biologische groente en fruit) begon eind 2016 onder merknaam Nature & More een lasertechniek toe te passen op verse biologische groente en fruit. Eosta noemde het natural branding, als manier om stickers en verpakkingen in de supermarkt te besparen. Het startschot werd gegeven in Zweden, waar de Zweedse supermarkt ICA avocado’s...

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’

Thijs Defraeye is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’ bij de groep Food, Quality & Design. De functie wordt gefinancierd door Empa, een Zwitsers onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met materiaalwetenschappen en -technologie. In zijn onderzoek richt Defraeye zich op kwaliteitsverlies...

82% van de Nederlanders let dagelijks op voeding

82% van de Nederlanders let dagelijks op voeding

Het overgrote deel van de Nederlanders (82%) zegt dagelijks bewuste voedingskeuzes te maken. Men let daarbij meer op het eten van voldoende groente en fruit dan op suiker- en vetinname. Toch is voor slechts 1% gezond eten en drinken inmiddels een gewoonte. Dit blijkt uit de Healthy Lifestyle Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim...