Hak: Moestuintjes? Bonen erbij!

18 maart 2015

Hak haakt in op de moestuintjes-rage van Albert Heijn. Volgens de groentefabrikant ontbrak er namelijk nog iets belangrijks…: bonen. Deze peulvrucht is namelijk gezond, voedzaam en lekker, stelt Hak. En ze groeien in Nederland.

“Hak haalt niet voor niets ruim de helft van alle bonen uit ons eigen land. Geen moestuintje compleet zonder bonen dus”, legt de fabrikant uit.

Het zoontje van Herman den Blijker miste de bonen ook al bij de moestuintjes. Vader den Blijker, reclameboegbeeld voor de Hak-bonenmix,  plaatste een filmpje op Facebook, waarin hij Hak vraagt, daar wat aan te doen.

Bonenplantjes

Hak is direct met het idee aan de slag gegaan. In korte tijd heeft het bedrijf 10.000 bonenplantjes kunnen regelen als aanvulling op moestuintjes van Albert Heijn.

Volgens het bedrijf mag dit plantje zeker niet ontbreken in het moestuintje. Bonen passen helemaal in de hedendaagse en nieuwe manier van eten, stelt Hak.

Op 18 maart worden bonenstekjes uitgedeeld in Amsterdam, Rotterdam en Almere. Zaaien, telen en oogsten kan worden gedeeld op social media via #bonenerbij

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?