HAK opent nieuwe, flexibele stazakkenfabriek

HOOGEBOOM HAK

Groentefabrikant HAK heeft een nieuwe fabriek in gebruik genomen in het Brabantse Giessen. De nieuwe, flexibele productielijn is in staat volautomatisch stazakken van verschillende formaten en met verschillende producten af te vullen.

De nieuwe fabriek is bedoeld voor stazakken variërend van 100 ml tot 2 liter, dus porties voor 1 persoon tot grootverbruik voor professionele keukens. Onder andere bonenmixen, sauzen, soepen schotels en groentemixen kunnen met de stazakkenlijn worden afgevuld.

First mover

HAK ceo Timo Hoogeboom spreekt van een in de markt unieke, technologisch geavanceerde fabriek: “We zijn de eerste in de markt met deze technologie en kunnen opschalen naar serieuze volumes en talloze product-markt combinaties. Dat geeft ons naast first mover in de markt eveneens de mogelijkheid om cost leader te worden.”

Nieuwe koers

De nieuwe fabriek is een belangrijke stap in de aangepaste strategische koers die HAK in 2012 heeft ingezet. Steeds meer consumenten hebben behoefte aan vers voedsel, wat bij de groentefabrikant tot heroverweging van het assortiment heeft geleid. Zo stapte HAK in in 2017 in koelverse groenten via de overname van Peter van Halder Grootverbruik uit Den Bosch. De bonen in stazak zijn eind 2015 verschenen, en zijn vooral onder een jong publiek populair. Sindsdien verkocht HAK, die tot voor kort de stazakken met bonen liet afvullen bij een externe leverancier, al meer dan 12 miljoen zakken, goed voor zo’n €15 miljoen omzet.

Lees ook
HAK betreedt versmarkt met HAK Fresh ovengroenten

HAK betreedt versmarkt met HAK Fresh ovengroenten

Groenten- en peulvruchtenfabrikant HAK betreedt voor het eerst de markt voor koelverse groenten. Deze maand brengt de fabrikant verse gegrilde en geroosterde ovengroenten op de markt, onder het label ‘HAK Fresh’. Picnic is de eerste supermarkt die de koelverse groenten van HAK aanbiedt.

Nederlandse voedselproducenten helpen Voedselbank

Nederlandse voedselproducenten helpen Voedselbank

Unox, Iglo, Hak en Bolletje vormen samen het ‘Wintercollectief’ om de Voedselbank te helpen. Naar verwachting neemt komende winter het aantal klanten van de Voedselbank toe met minimaal 40 procent. De vier roepen andere voedselproducenten op om zich aan te sluiten bij dit collectief.

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Brabantse organisaties werken samen in Foodalliantie

Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren