HAK stopt klassiekers in 0%-jasje

haknul

Groentefabrikant HAK speelt in op de wensen van de moderne consument en voegt daarom vier producten toe aan de 0%-lijn. Deze klassiekers met groente en peulvruchten bevatten geen toegevoegde suiker en zout.

HAK maakt vier klassiekers verkrijgbaar als 0%-variant. Rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus zijn vanaf nu verkrijgbaar zonder toegevoegde suikers, zout en/of zoetstoffen. De 0%-varianten zijn op smaak gemaakt gebracht met behulp van natuurlijke smaakmakers zoals azijn, kruiden en specerijen. Ook de traditionele klassiekers zijn een beetje gezonder gemaakt. Deze bevatten sinds het oogstseizoen 2017/2018 tot 30% minder suiker en tot 40% minder zout.

0%-appelmoes

De 0%-variant van de vier klassiekers volgen op de 0%-varianten van appelmoes die eerder al op de markt werden gebracht. Deze producten bleken erg populair bij de consument. Behalve dat er geen suikers zijn toegevoegd aan deze producten, heeft HAK ook het percentage van nature aanwezige suikers uit de appels omlaag kunnen brengen. Hiervoor heeft de producent gekozen voor appels met een van nature laag suikergehalte.

Lees ook
‘Gezonde’ chocolade wint in Nederland van andere zoetigheden

‘Gezonde’ chocolade wint in Nederland van andere zoetigheden

Nederlandse consumenten eten minder snoepgoed, maar wel meer chocolade. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van ABN Amro.Sinds 2005 is het aantal snoepwinkels in Nederland met een kwart afgenomen, van 379 toen naar 277 nu. In dezelfde periode daalde het vloeroppervlak van de snoepwinkels met een derde. Uit Noord-Brabant, Limburg en Gelderland...

Zoete praatjes

Zoete praatjes

In februari kwam het British Medical Journal met de resultaten van een metastudie naar de positieve en negatieve gevolgen van de inname van kunstmatige zoetstoffen. De conclusie, kort door de bocht: het is allemaal best ingewikkeld en we zien geen duidelijke effecten. Dat geldt overigens beide kanten op: geen meetbare gezondheidsschade,...

Overzichtsstudie naar zoetstoffen schept geen duidelijkheid

Overzichtsstudie naar zoetstoffen schept geen duidelijkheid

Zijn kunstmatige zoetstoffen wel zo gezond, of kleven er gezondheidsrisico’s aan? Die vraag houdt onderzoekers, producenten en (vooral) consumenten al bezig sinds de eerste suikervrije cola’s in de winkel liggen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil tot een algemeen advies komen over kunstmatige zoetstoffen, maar het onderzoek dat de...