HAK stopt klassiekers in 0%-jasje

haknul

Groentefabrikant HAK speelt in op de wensen van de moderne consument en voegt daarom vier producten toe aan de 0%-lijn. Deze klassiekers met groente en peulvruchten bevatten geen toegevoegde suiker en zout.

HAK maakt vier klassiekers verkrijgbaar als 0%-variant. Rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus zijn vanaf nu verkrijgbaar zonder toegevoegde suikers, zout en/of zoetstoffen. De 0%-varianten zijn op smaak gemaakt gebracht met behulp van natuurlijke smaakmakers zoals azijn, kruiden en specerijen. Ook de traditionele klassiekers zijn een beetje gezonder gemaakt. Deze bevatten sinds het oogstseizoen 2017/2018 tot 30% minder suiker en tot 40% minder zout.

0%-appelmoes

De 0%-variant van de vier klassiekers volgen op de 0%-varianten van appelmoes die eerder al op de markt werden gebracht. Deze producten bleken erg populair bij de consument. Behalve dat er geen suikers zijn toegevoegd aan deze producten, heeft HAK ook het percentage van nature aanwezige suikers uit de appels omlaag kunnen brengen. Hiervoor heeft de producent gekozen voor appels met een van nature laag suikergehalte.

Lees ook
Hartstichting ontevreden over zoutreductie

Hartstichting ontevreden over zoutreductie

De Hartstichting vindt dat de voedingsindustrie en het Ministerie van VWS te weinig doen om de ambities van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling te halen. Hierdoor laten zij substantiële oplossingen liggen voor gezondheidsrisico's, zoals een hoge bloeddruk. Daarom bood de stichting 3 juni een petitie aan in de Tweede Kamer.

Nutri-Score op de potten en zakken van HAK

Nutri-Score op de potten en zakken van HAK

Groentefabrikant HAK zet vanaf 1 september van dit jaar de Nutri-Score op zijn producten.

Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Chr. Hansen heeft een nieuwe bacteriecultuur op de markt gebracht waarmee producenten zoetere yoghurt kunnen maken. Daardoor hoeven achteraf minder suikers te worden toegevoegd. De nieuwe bacteriecultuur, die van Chr. Hansen de lieftallige naam Sweety Y-1 kreeg, zou volgens het bedrijf voor minder verzuring zorgen gedurende de houdbaarheid van de...