Groentefabrikant HAK speelt in op de wensen van de moderne consument en voegt daarom vier producten toe aan de 0%-lijn. Deze klassiekers met groente en peulvruchten bevatten geen toegevoegde suiker en zout.

HAK maakt vier klassiekers verkrijgbaar als 0%-variant. Rode kool met appel, rode bieten, bruine bonen en witte bonen in tomatensaus zijn vanaf nu verkrijgbaar zonder toegevoegde suikers, zout en/of zoetstoffen. De 0%-varianten zijn op smaak gemaakt gebracht met behulp van natuurlijke smaakmakers zoals azijn, kruiden en specerijen. Ook de traditionele klassiekers zijn een beetje gezonder gemaakt. Deze bevatten sinds het oogstseizoen 2017/2018 tot 30% minder suiker en tot 40% minder zout.

0%-appelmoes

De 0%-variant van de vier klassiekers volgen op de 0%-varianten van appelmoes die eerder al op de markt werden gebracht. Deze producten bleken erg populair bij de consument. Behalve dat er geen suikers zijn toegevoegd aan deze producten, heeft HAK ook het percentage van nature aanwezige suikers uit de appels omlaag kunnen brengen. Hiervoor heeft de producent gekozen voor appels met een van nature laag suikergehalte.

Altijd op de hoogte blijven?