HAK zoekt pottenkijkers!

HAK zoekt Pottenkijkers

Groenten uit pot zijn minder gezond dan verse groenten, alle vitamines en mineralen verdwijnen tijdens de bereiding, ze bevatten conserveringsmiddelen en onnodig toegevoegd suiker en zout. Dit is zomaar een greep uit de vooroordelen en fabels die rondgaan over groenten in pot. HAK wil daarom het echte verhaal over groenteconserven laten zien en zet de deuren volledig open voor een grote groep consumenten om letterlijk te komen ‘pottenkijken’.

Pottenkijkers

HAK is op zoek naar pottenkijkers. Naar nieuwsgierige en kritische consumenten die met eigen ogen willen zien hoe de groenten van HAK van het land op het bord belanden. Zij mogen bij de groentefabrikant komen ‘pottenkijken’ en zo het verwerkingsproces van a tot z meemaken. Van de oogst op het land tot het wecken van de groenten in de fabriek. Geïnteresseerden kunnen zich via de site van HAK opgeven.

Kennis consument

Nicole Freid, directeur marketing en innovatie van HAK. “We merken dat consumenten nog niet alles weten over groenten in het algemeen en in het bijzonder over wanneer en hoe ze geteeld en geoogst worden, en hoe ze daarna in onze fabriek via een zorgvuldig proces van wecken in onze glazen pot terechtkomen waardoor ze vervolgens lang bewaard kunnen worden. Het gebrek aan kennis weerhoudt consumenten er soms van om vaker groenteconserven te eten terwijl het nu juist een makkelijke en lekkere manier is om aan je dagelijkse portie groenten te komen.”

Het Voedingscentrum adviseert mensen dagelijks minimaal 250 gram groenten te eten. Uit de Voedselconsumptiepeiling 2012-2016 van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt echter dat wij Nederlanders maar de helft gemiddeld eten (127 gram). Freid: “Onze groenten komen bijna altijd van dichtbij (binnen een straal van 125 km rondom de fabriek), worden met zorg geteeld, zijn enkel door middel van wecken (verhitting en vacuüm) lang houdbaar gemaakt, en bevatten daarom geen conserveringsmiddelen. Ook is de perceptie over hoeveelheden toegevoegd suiker en zout niet juist. Daarmee zijn groenten in pot een goede, duurzame en gezonde manier om meer groenten te eten.”

Bron: HAK

Lees ook:

           
Lees ook
Knorr lanceert Team Groente-campagne

Knorr lanceert Team Groente-campagne

Knorr start een nieuwe beweging "voor en door groentefans": Team Groente. Het bedrijf wil mensen inspireren om meer groente en minder vlees te eten, "voor henzelf én voor de planeet", aldus het persbericht van Knorr.

15 cent statiegeld op blikjes vanaf 2023

15 cent statiegeld op blikjes vanaf 2023

Over twee jaar moet je 15 cent statiegeld betalen bij aankoop van een blikje bier of frisdrank. De maatregel gaat per 31 december 2022 in, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Limburgs onderzoek naar innovatieve groenten

Limburgs onderzoek naar innovatieve groenten

De groentezadendivisie van BASF gaat in 2021 samenwerken met de Universiteit Maastricht (UM) in het Brightlands Future of Farming Institute (BFFI). De partijen willen groenten kunnen leveren met optimale eigenschappen voor de consument, zoals smaak en gezondheid.