Hans Huijbers treedt terug uit Raad Commissarissen Vion

22 februari 2021 Redactie Vlees

Hans Huijbers is per 14 juli 2020 teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion. Huijbers maakte sinds 2009 deel uit van de RvC. Hij treedt toe tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens in België. Dat maakt Vion bekend met een persbericht op 18 februari 2021.

"Hans Huijbers was sinds 2009 lid van de RvC van Vion", zegt Theo Koekkoek, voorzitter van de RvC van Vion. "Dit deed hij lange tijd naast zijn baan als bestuursvoorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en melkveehouder. Hij heeft in een uitdagende periode voor het bedrijf vastberaden de koers van Vion mede bepaald. De afgelopen jaren is de onderneming stabieler en sterker geworden en is het dividend hersteld. Als voorzitter van de RvC en als commissaris zijn wij hem zeer dankbaar voor zijn enorme bijdrage en doorzettingsvermogen om Vion sterker te maken gedurende zijn 11 jaar in de raad.”

Rundveeslachterij Adriaens

Hans Huijbers treedt toe tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens in België nu het overnameproces succesvol is afgerond. In deze functie richt hij zich op de contacten met de veehouders en het begeleiden van de integratie binnen de Vion groep.

Ronald Lotgerink, CEO van Vion: "Hans Huijbers heeft het afgelopen decennium als commissaris de strategische continuïteit van de organisatie mede vormgegeven. De afgelopen maanden heeft hij de overname van Adriaens voorbereid. Zijn ervaring in de food- en agri-sector is daarbij van onmiskenbare waarde geweest. Voor zijn inzet en toewijding aan ons bedrijf wil ik hem namens iedereen bij Vion van harte bedanken. Ik ben blij dat hij met zijn kennis en ervaring een bijdrage gaat leveren aan het managementteam van Adriaens om de activiteiten voor onze klanten verder te versterken en de integratie binnen de Vion groep te waarborgen."

Raad van commissarissen

Dit betekent dat de raad van commissarissen nu bestaat uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vice-voorzitter), Marieke Bax, Ton van der Laan en Martine Snels.

Vion is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen. In 2019 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?