'Hapsnapp' geeft voedingsinfo WUR-onderzoekers

Wageningen UR heeft de 'Hapsnapp' ontwikkeld, een app met zo’n 250 feiten uit Wagenings onderzoek over het dagelijks eten, van ontbijt tot avondeten.

Wageningen UR ziet de Hapsnapp als nieuwe stap in de dialoog met de samenleving. "De app is een opstap naar verdiepende informatie en daadwerkelijke contacten", aldus Wageningen UR.

De app 'praat terug' als de gebruiker de app opent en bijvoorbeeld aangeeft bij het ontbijt een boterham te hebben gegeten. Deze maatschappelijk dialoog krijgt in eerste instantie vorm via voorgeprogrammeerde inhoudelijke en sociale teksten in de Hapsnapp die informatie geven over het ontbijt, de lunch en het diner.

De app reageert op de invoer van de gebruiker die bijvoorbeeld bij het ontbijt brood eet en in het geroerbakte avondeten ook wortel en ui verwerkt. De app zoomt in op kennis omtrent deze producten en geeft desgewenst uitgebreide dossierinformatie. De feiten en inzichten zijn afkomstig van Wageningse onderzoekers en bijeengebracht door een team van medewerkers en studenten.

Foodcamp

Het vervolg van de Hapsnapp die communiceert over voeding, zijn verdiepende dossiers en blogs die door Wageningse experts worden geschreven. In december komt er een 'Foodcamp' op Wageningen Campus waar app-gebruikers en wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten.

Download de Hapsnapp

Lees ook:

Fresco: 'Samenwerking intensiveren en beter communiceren' (23 oktober 2014)

Meer over
Lees ook
WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

WUR en Those Vegan Cowboys onderzoeken mogelijkheden voor plantaardige kaas

Kaas is lastig na te maken. Plantaardige alternatieven hebben meestal niet dezelfde smaak en structuur als kaas van koemelk. Daarom doet Etske Bijl, onderzoeker Food Quality and Design aan Wageningen University & Research. met haar team onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame en voedzame kaas te maken met behulp van micro-organismen.

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Internationale studie: milieu-impact moet meer nadruk krijgen in voedingsrichtlijnen

Bij de beoordeling van nationale voedingsrichtlijnen moet ook gekeken worden naar de milieu-impact van voedselproductie, schrijft Wageningen University & Research naar aanleiding van een internationale studie. Aangepaste richtlijnen zouden volgens de studie in Nederland kunnen bijdragen aan een aanzienlijke daling van zowel het grondgebruik voor voedselproductie...

Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan

Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan

Het Universiteitsfonds Wageningen heeft een nieuwe, jaarlijks uit te reiken award aangekondigd: de Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award. Dit is een stimuleringsprijs voor innovatieve ondernemers die zich richten op wereldwijde klimaat- en voedselzekerheidsvraagstukken en maximaal zeven jaar bezig zijn.