'Hapsnapp' geeft voedingsinfo WUR-onderzoekers

Wageningen UR heeft de 'Hapsnapp' ontwikkeld, een app met zo’n 250 feiten uit Wagenings onderzoek over het dagelijks eten, van ontbijt tot avondeten.

Wageningen UR ziet de Hapsnapp als nieuwe stap in de dialoog met de samenleving. "De app is een opstap naar verdiepende informatie en daadwerkelijke contacten", aldus Wageningen UR.

De app 'praat terug' als de gebruiker de app opent en bijvoorbeeld aangeeft bij het ontbijt een boterham te hebben gegeten. Deze maatschappelijk dialoog krijgt in eerste instantie vorm via voorgeprogrammeerde inhoudelijke en sociale teksten in de Hapsnapp die informatie geven over het ontbijt, de lunch en het diner.

De app reageert op de invoer van de gebruiker die bijvoorbeeld bij het ontbijt brood eet en in het geroerbakte avondeten ook wortel en ui verwerkt. De app zoomt in op kennis omtrent deze producten en geeft desgewenst uitgebreide dossierinformatie. De feiten en inzichten zijn afkomstig van Wageningse onderzoekers en bijeengebracht door een team van medewerkers en studenten.

Foodcamp

Het vervolg van de Hapsnapp die communiceert over voeding, zijn verdiepende dossiers en blogs die door Wageningse experts worden geschreven. In december komt er een 'Foodcamp' op Wageningen Campus waar app-gebruikers en wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten.

Download de Hapsnapp

Lees ook:

Fresco: 'Samenwerking intensiveren en beter communiceren' (23 oktober 2014)

Meer over
Lees ook
WUR publiceert overzichtsrapport Staat van Landbouw en Voedsel

WUR publiceert overzichtsrapport Staat van Landbouw en Voedsel

Wageningen University & Research (WUR) publiceert het rapport Staat van Landbouw en Voedsel, dat door WUR en het Centraal Bureau voor de Statistiek is opgesteld in opdracht voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Screening van gefermenteerde producten | Snelle ontwikkeling van plantaardige voedingsmiddelen

Screening van gefermenteerde producten | Snelle ontwikkeling van plantaardige voedingsmiddelen

Bij de ontwikkeling van nieuwe gezonde en duurzame voedingsproducten kan fermentatie van plantaardige grondstoffen een belangrijke rol spelen. Het kan helpen om de juiste smaak, textuur en houdbaarheid te krijgen. Wageningse onderzoekers bedachten een snelle methode om de met fermentatie verkregen producten te screenen op gewenste eigenschappen.

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Dat concludeert de Wageningen Live Stock Research in een vergelijkend onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Wakker Dier. Wageningen stelde op basis van reeds bekend onderzoeksmateriaal vast dat Nederlandse boeren vleeskippen, varkens en kalveren de afgelopen tien jaar een beter leven hebben kunnen bieden door verbeterde wetten en eisen van supermarkten.