'Hapsnapp' geeft voedingsinfo WUR-onderzoekers

Wageningen UR heeft de 'Hapsnapp' ontwikkeld, een app met zo’n 250 feiten uit Wagenings onderzoek over het dagelijks eten, van ontbijt tot avondeten.

Wageningen UR ziet de Hapsnapp als nieuwe stap in de dialoog met de samenleving. "De app is een opstap naar verdiepende informatie en daadwerkelijke contacten", aldus Wageningen UR.

De app 'praat terug' als de gebruiker de app opent en bijvoorbeeld aangeeft bij het ontbijt een boterham te hebben gegeten. Deze maatschappelijk dialoog krijgt in eerste instantie vorm via voorgeprogrammeerde inhoudelijke en sociale teksten in de Hapsnapp die informatie geven over het ontbijt, de lunch en het diner.

De app reageert op de invoer van de gebruiker die bijvoorbeeld bij het ontbijt brood eet en in het geroerbakte avondeten ook wortel en ui verwerkt. De app zoomt in op kennis omtrent deze producten en geeft desgewenst uitgebreide dossierinformatie. De feiten en inzichten zijn afkomstig van Wageningse onderzoekers en bijeengebracht door een team van medewerkers en studenten.

Foodcamp

Het vervolg van de Hapsnapp die communiceert over voeding, zijn verdiepende dossiers en blogs die door Wageningse experts worden geschreven. In december komt er een 'Foodcamp' op Wageningen Campus waar app-gebruikers en wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten.

Download de Hapsnapp

Lees ook:

Fresco: 'Samenwerking intensiveren en beter communiceren' (23 oktober 2014)

Meer over
Lees ook
WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

WUR coördineert Europees onderzoek naar dierenwelzijn

Onderzoekers van Wageningen University & Research gaan het Europese onderzoeksproject mEATquality coördineren. Het project onderzoekt het verband tussen dierenwelzijn en vleeskwaliteit.

Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Elbrich Postma, die op 15 januari promoveert aan de Wageningen University & Research (WUR), zocht uit of je eetpatroon verandert als je je reuk- en smaakvermogen verliest. Dit kan onder meer gebeuren als je Covid-19 oploopt.

Gebrek aan transparantie bij Wageningen University wordt hersteld

Gebrek aan transparantie bij Wageningen University wordt hersteld

Begin november publiceerde Foodwatch een onderzoeksrapport waarin staat vermeld dat bijna de helft van de 24 bijzonder hoogleraren voeding van Wageningen University & Research (WUR) niet transparant zijn over hun nevenwerkzaamheden. De WUR erkent de constatering van Foodwatch en past de tekortkomingen aan.