HAS Food Experience staat in de finale van EEPA awards

has-food-experience

De HAS Food Experience van de HAS Hogeschool heeft het tot de finales gehaald van de Europese Awards voor ondernemerschapsbevordering (EEPA). Het project vertegenwoordigt Nederland in de categorie ‘supporting the the development of green markets and resource efficiency’. In de finale neemt HAS het op tegen nog twee andere projecten uit Portugal en Slowakije.

Op 26 september maakte EEPA bekend welke 19 projecten definitief de shortlist hebben gehaald. Dit zijn de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU. Er waren in totaal 303 inzendingen uit 32 landen. 56 inzendingen gingen naar de voorrondes. De prijsuitreiking is op 20 november tijdens de EEPA Awards Ceremony tijdens de SME Assembly in Oostenrijk. Er wordt beoordeeld op originaliteit en haalbaarheid, impact op de lokale economie, verbetering van de relaties met belangengroepen en overdraagbaarheid.

EEPA Awards

Doel van de EEPA Awards is het stimuleren van innovatie in Europa en het identificeren en belonen van initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De Awards zijn bestemd voor (decentrale)  overheden, kennisinstellingen, scholen, publiek-private samenwerkingsverbanden, die met creatieve en inspirerende projecten ondernemerschap stimuleren. De Europese Commissie organiseert de Awards al ruim 10 jaar.

HAS Food Experience

De HAS Food Experience is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het evenement opent de school de deuren voor het publiek en presenteren studenten hun innovaties en oplossingen voor actuele problemen en kwesties op het gebied van food. De volgende editie is op 5 februari 2019.

Lees ook
De creatieve oplossingen van food-studenten

De creatieve oplossingen van food-studenten

Het is een unieke beleving, de HAS Food Experience die de hogeschool in Den Bosch jaarlijks voor hun studenten organiseert. Voor een dag verandert de school in een grote beursvloer waar dit keer meer dan 230 vierdejaarsstudenten hun projecten presenteren aan bezoekers. Bovendien wordt een aantal projecten nog eens extra in het zonnetje gezet met een...

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Studenten krijgen prijs voor onderzoek naar Indiase voedselbossen

Op 4 februari vond de twaalfde editie van HAS Food Experience plaats. 4e-jaars studenten van de school presenteerden hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Enkele van die projecten werd extra in het zonnetje gezet met een prijs, waaronder een project voor Verstegen Spices & Sauces waarbij de haalbaarheid van chilipeperteelt...

Nieuwe online cursus ‘Meat technology in the Netherlands’

Nieuwe online cursus ‘Meat technology in the Netherlands’

HAS Hogeschool biedt voor het eerst de online Engelstalige cursus ‘Meat technology in the Netherlands’ aan voor professionals uit de wereldwijde vleessector. De online cursus gaat van start in oktober 2018. HAS Hogeschool heeft meer dan 10 jaar ervaring in het geven van de cursus Vleestechnologie. De cursus wordt nu online en Engelstalig aangeboden...