HAS Food Experience staat in de finale van EEPA awards

has-food-experience

De HAS Food Experience van de HAS Hogeschool heeft het tot de finales gehaald van de Europese Awards voor ondernemerschapsbevordering (EEPA). Het project vertegenwoordigt Nederland in de categorie ‘supporting the the development of green markets and resource efficiency’. In de finale neemt HAS het op tegen nog twee andere projecten uit Portugal en Slowakije.

Op 26 september maakte EEPA bekend welke 19 projecten definitief de shortlist hebben gehaald. Dit zijn de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU. Er waren in totaal 303 inzendingen uit 32 landen. 56 inzendingen gingen naar de voorrondes. De prijsuitreiking is op 20 november tijdens de EEPA Awards Ceremony tijdens de SME Assembly in Oostenrijk. Er wordt beoordeeld op originaliteit en haalbaarheid, impact op de lokale economie, verbetering van de relaties met belangengroepen en overdraagbaarheid.

EEPA Awards

Doel van de EEPA Awards is het stimuleren van innovatie in Europa en het identificeren en belonen van initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De Awards zijn bestemd voor (decentrale)  overheden, kennisinstellingen, scholen, publiek-private samenwerkingsverbanden, die met creatieve en inspirerende projecten ondernemerschap stimuleren. De Europese Commissie organiseert de Awards al ruim 10 jaar.

HAS Food Experience

De HAS Food Experience is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het evenement opent de school de deuren voor het publiek en presenteren studenten hun innovaties en oplossingen voor actuele problemen en kwesties op het gebied van food. De volgende editie is op 5 februari 2019.

Lees ook
Nieuwe online cursus ‘Meat technology in the Netherlands’

Nieuwe online cursus ‘Meat technology in the Netherlands’

HAS Hogeschool biedt voor het eerst de online Engelstalige cursus ‘Meat technology in the Netherlands’ aan voor professionals uit de wereldwijde vleessector. De online cursus gaat van start in oktober 2018. HAS Hogeschool heeft meer dan 10 jaar ervaring in het geven van de cursus Vleestechnologie. De cursus wordt nu online en Engelstalig aangeboden...

HAS Hogeschool en Fontys ACI ontwerpen duurzame voedselsystemen

HAS Hogeschool en Fontys ACI ontwerpen duurzame voedselsystemen

HAS Hogeschool en Fontys Academy for Creative Industries (ACI) bundelden in september 2017 hun krachten in de masterclass Future Food Systems. Studenten van beide instellingen gingen aan de slag met het ontwerpen van concepten voor duurzame voedselsystemen. Op 22 februari worden de resultaten gepresenteerd tijdens het Symposium Future Food Systems....

BOON wint FoodManShip Award HAS Food Experience

BOON wint FoodManShip Award HAS Food Experience

Ruim 1500 mensen bezochten dinsdag 30 januari de 10e editie van de HAS Food Experience. Een groot deel van hen zag oud-student Michael Luesink, oprichter van BOON Food Concepts, de jubileumprijs Meest impactvolle concept in 10 jaar HAS Food Experience in ontvangst nemen. Omdat de HAS Food Experience dit jaar voor de 10e keer gehouden wordt, reikte de...