HAS Food Experience staat in de finale van EEPA awards

has-food-experience

De HAS Food Experience van de HAS Hogeschool heeft het tot de finales gehaald van de Europese Awards voor ondernemerschapsbevordering (EEPA). Het project vertegenwoordigt Nederland in de categorie ‘supporting the the development of green markets and resource efficiency’. In de finale neemt HAS het op tegen nog twee andere projecten uit Portugal en Slowakije.

Op 26 september maakte EEPA bekend welke 19 projecten definitief de shortlist hebben gehaald. Dit zijn de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU. Er waren in totaal 303 inzendingen uit 32 landen. 56 inzendingen gingen naar de voorrondes. De prijsuitreiking is op 20 november tijdens de EEPA Awards Ceremony tijdens de SME Assembly in Oostenrijk. Er wordt beoordeeld op originaliteit en haalbaarheid, impact op de lokale economie, verbetering van de relaties met belangengroepen en overdraagbaarheid.

EEPA Awards

Doel van de EEPA Awards is het stimuleren van innovatie in Europa en het identificeren en belonen van initiatieven die ondernemerschap bevorderen. De Awards zijn bestemd voor (decentrale)  overheden, kennisinstellingen, scholen, publiek-private samenwerkingsverbanden, die met creatieve en inspirerende projecten ondernemerschap stimuleren. De Europese Commissie organiseert de Awards al ruim 10 jaar.

HAS Food Experience

De HAS Food Experience is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het evenement opent de school de deuren voor het publiek en presenteren studenten hun innovaties en oplossingen voor actuele problemen en kwesties op het gebied van food. De volgende editie is op 5 februari 2019.

Lees ook
‘Focus naar klantgedrag in korte(re) ketens’

‘Focus naar klantgedrag in korte(re) ketens’

Het lectoraat AgroFood Marketing van HAS Hogeschool is met vier jaar verlengd. Lector Harry van Delft gaat in zijn nieuwe termijn de focus verleggen naar consumentengedrag in korte(re) ketens. De afgelopen vier jaar richtte Van Delft zich samen met zijn lectoraat-team vooral op klantgericht ondernemen en waardecreatie. In beide speerpunten stond kennis...

HAS start opleiding FreshFood & Innovation

HAS start opleiding FreshFood & Innovation

VENLO - HAS Hogeschool start in september 2014 op de locatie Venlo met de nieuwe opleiding FreshFood & Innovation. "Deze nieuwe opleiding past goed bij de ontwikkelingen die de agrofoodsector in de regio doormaakt met volop nieuwe kansen en mogelijkheden", aldus HAS Hogeschool. FreshFood & Innovation is een praktijkgerichte opleiding waarin...