HAS Hogeschool studenten winnen Bunzl Packaton 2022 met verpakkingsconcept voor donuts

Bunzl Packaton 2022

De jaarlijkse Bunzl Packaton voor de tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch vond 23 februari plaats. Studenten Hanneke, Britt en Wendy wonnen de Bunzl Packaton met hun verpakkingsconcept ‘Look at my donut’.

Tijdens de Bunzl Packaton gaan de studenten van de opleiding Food Innovation aan de slag met een verpakkingsvraagstuk. In de ochtend vindt een briefing plaats en diezelfde middag leveren de studenten ideeën af door middel van een dummy en pitch. “Dan zie je pas echt de creativiteit die het concept met zich meebrengt en welke werkwijzen en gedachten de studenten toepassen om in één dag tot een passende verpakkingsoplossing te komen,’’ vertelt Francesco Serreli, Category Manager bij Bunzl Retail & Industry.

Verpakkingsconcept donuts

Vanuit een samenwerking tussen de HAS Hogeschool in Den Bosch en Bunzl Retail & Industry in Arnhem gaan studenten aan de slag met een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk van een klant van Bunzl Retail & Industry. Dit jaar mochten ze invulling geven aan een verpakkingsconcept voor donuts. Ook dit jaar leverden de studenten prachtige ideeën op met bijbehorende specificaties en eisen.  

Winnende concept

In de beoordelingscriteria was duurzaamheid belangrijk, maar ook de gebruiksvriendelijkheid, haalbaarheid, presentatie en uitstraling en originaliteit. De winnaars van het verpakkingsconcept ‘Look at my donut’ bedachten een innovatief verpakkingsconcept voor twee of vier donuts waarbij was gedacht aan een aantal belangrijke eisen en wensen. De verpakking was volledig van mono-materiaal, uitvoerbaar en goed recyclebaar. Daarnaast voldeed de uitstraling van de verpakking aan de eisen doordat het was voorzien van een bedrukking en de donuts zichtbaar waren in het concept.

Onderwijs vs. praktijk

Bunzl Retail & Industry selecteert vraagstukken van klanten voor de Packaton. Ivar Ooms, docent aan de HAS Hogeschool in Den Bosch: “We zien deze samenwerking echt als toegevoegde waarde voor onze opleiding. Onze leerlingen kunnen hier alles wat ze tot nu toe geleerd hebben in de praktijk brengen, om zo zichzelf voor te bereiden op de rest van de opleiding en hun toekomstige werkveld.”

Bron: Bunzl 

Lees ook
Onderzoekers WUR geven verbeterpunten voor recycling van drankenkartons

Onderzoekers WUR geven verbeterpunten voor recycling van drankenkartons

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben onderzoekers van Wageningen University & Research het recyclingpercentage van drankenkartons in Nederland berekend. Dit percentage komt uit op 31% in 2020. De onderzoekers gaven ook inzicht in verbeterpunten, die het recyclingpercentage in het meest gunstige scenario kunnen verhogen...

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.