Hearthside Foods neemt VSI over

24 augustus 2015

Hearthside Foods heeft de fabrikant van functionele repen VSI overgenomen. Het Amerikaanse bedrijf krijgt zowel het meerderheidsbelang van NPM Capital als de overige aandelen in handen.

"Door de overname van Europees marktleider VSI krijgt Hearthside toegang tot de lucratieve markt van functional foods en in het bijzonder voedingsrepen. Onder de vleugels van de nieuwe Amerikaanse eigenaar kan VSI haar strategische ambities om de Noord-Amerikaanse markt te betreden versneld realiseren", aldus NPM.

Groei in VS

Het Amerikaanse Hearthside Food Solutions stelt één van de grootste onafhankelijke bakkerijen in de Verenigde Staten te zijn. Het bedrijf produceert voedings- en snackproducten op basis van graan voor vooraanstaande voedingsmerken. Hearthside Food Solutions is in handen van de private equity-afdeling van Goldman Sachs, Vestar en het management.

"De nieuwe Amerikaanse eigenaar wil een strategische partner hebben om in Europa versneld te groeien. VSI krijgt met hen een directe entree in de VS, waardoor de groeiambities op dit continent in een versneld tempo kunnen worden gerealiseerd", zegt Investment Director Rutger Ruigrok van NPM Capital.

De transactie wordt naar verwachting dit najaar afgerond.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?