Hein Schumacher nieuwe CEO van FrieslandCampina

Hein Schumacher

De raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. wil Hein Schumacher benoemen tot chief executive officer. Hij met de CEO functie vanaf 1 januari 2018 gaan vervullen. Schumacher volgt Roelof Joosten op, die deze functie op 31 december 2017 gaat neerleggen.

Schumacher is sinds 1 januari 2015 lid van de executive board en chief financial officer van FrieslandCampina. Daarvoor werkte hij onder andere bij Heinz, in zowel financiële als algemeen managementposities in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China.

Roelof Joosten

De huidige CEO van FrieslandCampina Roelof Joosten vervult deze functie sinds 1 juni 2015. Joosten is sinds 2004 in dienst van FrieslandCampina. In 2012 werd hij lid van de executive board en was hij als chief operating officer verantwoordelijk voor de business group FrieslandCampina Ingredients.

Frans Keurentjes, voorzitter van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Roelof heeft belangrijke veranderingen met de actualisering van de strategie route2020 en de recent aangekondigde vereenvoudiging van de organisatie in gang gezet. Daarnaast heeft onder Roelof’s leiding de afzet van onze kindervoeding met name in China zich sterk ontwikkeld. Als chief operating officer van FrieslandCampina Ingredients zag Roelof ongekende mogelijkheden voor de verwaarding van wei dat tegenwoordig een belangrijk bestanddeel is van onder andere kindervoeding. Wij zijn hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet, betrokkenheid en resultaatgerichtheid gedurende al die jaren. We gaan nu een fase in waarin onze prioriteit ligt bij het snel en adequaat inspelen op marktontwikkelingen. Met Hein Schumacher hebben we een ervaren leider uit eigen huis. Zijn ervaringen en inzichten zullen FrieslandCampina zowel operationeel als commercieel verder versterken en zo duurzaam meer waarde voor de leden-melkveehouders realiseren.”

Toonaangevende zuivelonderneming

Hein Schumacher: “FrieslandCampina is een van de toonaangevende zuivelondernemingen in de wereld. Die positie is tot stand gekomen dankzij de inzet van onze medewerkers en leden-melkveehouders. Het is een voorrecht om leiding te mogen geven aan deze prachtige onderneming en de organisatie naar een volgende fase te brengen. Scherp en snel inspelen op vragen en eisen van consumenten en klanten over de hele wereld is prioriteit. Met relevante en voedzame zuivelproducten die op transparante en duurzame wijze worden geproduceerd door de hele keten heen: van gras tot glas. FrieslandCampina kan dat als geen ander.”

Roelof-Joosten-300x226 Roelof Joosten

Veranderingsproces

Roelof Joosten: “FrieslandCampina zit in een veranderingsproces waarin we de slagvaardigheid van de onderneming verder vergroten. Dat realiseren we met een vereenvoudiging van de organisatie en een grotere zelfstandigheid van de vier nieuw te vormen wereldwijde business groups. Ook zetten we nadrukkelijker in op de waarde die onze gespecialiseerde voeding en onze consumentenmerken kunnen bieden. De omvang van de executive board wordt hierbij teruggebracht van zes naar twee personen. Daarbij hebben wij gedurfd te kijken naar onze eigen rollen en verantwoordelijkheden. Ik heb dan ook besloten aan het eind van dit jaar het stokje over te dragen aan Hein. De gedrevenheid en slagkracht van Hein zijn kwaliteiten die bij uitstek passen bij deze nieuwe fase voor ons bedrijf. Het was voor mij persoonlijk geen makkelijk besluit, want ik heb altijd met veel passie gewerkt bij FrieslandCampina.”

De centrale ondernemingsraad van FrieslandCampina is advies gevraagd over de benoeming. Over de opvolging van Hein Schumacher zal in een later stadium een mededeling worden gedaan.

Lees ook:

     
Lees ook
CEO Makro Nederland vertrekt per 31 december 2021

CEO Makro Nederland vertrekt per 31 december 2021

Paul Peereboom heeft afscheid genomen van zijn functie als CEO bij Makro. Fraser Parker neemt zijn werkzaamheden voorlopig waar, totdat er een nieuwe CEO is gevonden.

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat vertellen Ben Nissen en Bas Derissen tijdens hun lezing op Food Technology.

Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

Beeld: Ruud Zwart via Wikimedia Commons Prof. dr. Evert Verhulp (57) is per 1 september 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland. Hij volgt daarmee mevrouw mr. Nebahat Albayrak op, die van 2016 tot 2021 commissaris was. Verhulp is expert op het gebied van arbeidsrecht en heeft ervaring in de rechtspraktijk en in de...