Hein Schumacher maakt overstap van FrieslandCampina naar Unilever

30 januari 2023 Redactie Food

Hein Schumacher verlaat Koninklijke FrieslandCampina als CEO per 1 mei. Hij heeft een nieuwe positie geaccepteerd als CEO van Unilever. De raad van commissarissen van FrieslandCampina feliciteert Hein Schumacher met deze nieuwe positie en is het proces gestart voor de benoeming van een nieuwe CEO.

Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen: “Hein heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatiefase geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming, volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina. We zien hem met spijt vertrekken en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe positie.”

Hein Schumacher kwam in 2014 bij FrieslandCampina en nam in 2018 de rol van CEO op zich na drie jaar als Chief Financial Officer te hebben gewerkt. Hij zal tot en met 30 april 2023 actief blijven in zijn rol. 

De raad van commissarissen heeft al een versneld proces voor de selectie van zijn opvolger geïnitieerd om te zorgen voor continuïteit en de realisatie van bedrijfsplannen voor een toekomstbestendig FrieslandCampina.

Altijd op de hoogte blijven?