Heineken opent The Heineken Bakery

16 maart 2017

Binnenkort opent Heineken een eigen bakkerij in Amsterdam, The Heineken Bakery. Deze tijdelijke bakkerswinkel gebruikt voor het bakken A-gist. Dit is hetzelfde geheime ingrediënt waarmee Heineken het bier brouwt. Heineken werkt voor de pop-up bakkerij samen met Meester Boulanger Mark Plaating.

The Heineken Bakery

The Heineken Bakery verkoopt de broden voor €2 per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Van 18 tot en met 21 maart 2017 is The Heineken Bakery iedere dag geopend van 12.00 - 21.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs te Amsterdam.

A-gist

Volgens Willem van Waesberghe, Meesterbrouwer Heineken gebruikt Heineken het A-gist al sinds het eind van de negentiende eeuw. “We brouwen al enorm lang met A-gist en hebben veel kennis opgedaan hoe we hiermee het beste pilsener kunnen maken. Dat we met A-gist lekker bier kunnen brouwen wisten we natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd bleef de vraag komen; wat zouden we er nog meer mee kunnen? En als je aan gist denkt, kom je al snel bij brood. We hebben ons geheime ingrediënt dan ook met hoge uitzondering gegeven aan een van de beste Meester Boulangers van Nederland.”

Brood met een lekkere bite

Meester Boulanger Mark Plaating is bekend om zijn werk met unieke en natuurlijke ingrediënten: “Toen Heineken mij vroeg voor deze samenwerking, heb ik geen seconde getwijfeld, zo’n interessante uitdaging ga ik natuurlijk niet uit de weg. Het was nog best spannend aangezien de A-gist van Heineken een heel ander soort gist is dan dat ik normaal voor mijn broden gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. De A-gist echter komt veel trager op gang, ik heb er zelfs een stoeltje bij gepakt. Hierdoor zit er veel meer smaak aan het brood. Na veel experimenteren denk ik dat we erin geslaagd zijn om een fantastisch brood te maken, een allemansvriend met een lekkere bite en een licht frisje”.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?