Heineken verwerpt overname door SABMiller

Heineken erkent door SABMiller te zijn benaderd voor een overname. De Nederlandse brouwer heeft een overname echter direct verworpen.

Het nieuws werd bekend via het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Dat had gepubliceerd dat de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer de familie Heineken-Carvalho heeft benaderd voor overname van hun aandelen. Een deel van de aandelen Heineken is in handen van de familie Heineken, de overige aandelen zijn beursgenoteerd.

Heineken wilde aanvankelijk niet op de speculaties ingaan, maar heeft kort na middernacht alsnog een persbericht uitgebracht. Daarin staat dat Heineken benaderd is door SABMiller. Na overleg met de grootaandeelhouder (de familie Heineken) heeft de onderneming geconcludeerd dat het voorstel 'non-actionable' is.

Zelfstandigheid bewaren

De familie Heineken heeft SABMiller en de onderneming Heineken geïnformeerd over zijn intentie om het erfgoed en de identiteit van Heineken als een onafhankelijke onderneming te bewaren. Heineken wil bovendien blijven groeien.

De biersector is zich al langer aan het concentreren. Heineken is één van de grootste spelers. De onderneming nam bijvoorbeeld in 2012 Asia Pacific Breweries over en 2 jaar eerder het Mexicaanse Femsa met daarbij het merk Sol.

Lees ook:

Heineken biedt op resterende APB-aandelen (4 december 2012)

Heineken rondt overname Femsa af (3 mei 2010)

 

 
Meer over
Lees ook
Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

Corona veroorzaakt daling bierverkoop AB InBev en Heineken

De coronacrisis zorgde de afgelopen maanden voor een daling van de bierverkoop van de grote brouwerijen AB InBev en Heineken. In veel landen sloot de horeca vanwege het coronavirus de deuren, wat een negatief effect had op de verkoop van bier. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van beide brouwerijen.

Dolf van den Brink wordt nieuwe CEO Heineken

Dolf van den Brink wordt nieuwe CEO Heineken

Na 15 jaar neemt Jean-François van Boxmeer afscheid als CEO van Heineken. Hij draagt het stokje over aan Dolf van den Brink, die nu de Aziatische divisie van het bedrijf leidt. Van Boxmeer draagt op 1 juni 2020 officieel zijn verantwoordelijkheden aan hem over. Jean-François van Boxmeer (58) kwam in 1984 bij Heineken in dienst als trainee,...

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

Bierbrouwer Heineken verwacht dat in Europa alcoholvrij bier straks minstens 10% van de markt uitmaakt. Dat zegt Ilaria Lodigiani in een interview tegen RTL Z. Lodigiani is wereldwijd verantwoordelijk bij Heineken voor alcoholarm en -vrij bier. Heineken wilde 150 jaar lang geen alcoholvrij bier onder eigen merknaam verkopen. Twee...