CEO Heineken waarschuwt voor duurdere grondstoffen

heineken-bier-flesjes

Foto: Pixabay

Heineken presenteerde onlangs de half jaarcijfers. Deze laten een positief beeld zien: een volumeherstel van 10 procent ten opzichte van vorig jaar en een verdubbeling van de bedrijfswinst tot ruim 1,6 miljard euro. Maar CEO Dolf van den Brink tempert de verwachtingen. Hij waaarschuwt voor de stijgende grondstofprijzen. Dat meldt De Tijd

"We zien een stijging van de grondstoffenkosten die ons vanaf de tweede helft van 2021 parten zal spelen en ook in 2022 een belangrijk effect zal hebben", zegt Van den Brink in De Tijd. De belangrijkste grondstoffen voor Heineken zijn voor de aluminium, glas, gerst en energie. 

Naast de duurdere grondstoffen verwacht Van den Brink dat ook de coronapandemie een rol blijft spelen. Zeker op belangrijke markten in Afrika en Azië, waar het virus weer de kop op steekt. Daarnaast knipte Heineken tijdens het coronajaar fors in de marketingbudgetten. de opschaling van de marketing, die in 2023 weer op het oude niveau moet zijn zal op de omzet drukken. 

Bron: De Tijd

 

Lees ook
ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

De productie van de drankenindustrie ligt weer boven het niveau van 2019. Veel producenten zijn nog niet over de klap van de coronacrisis heen, terwijl er een nieuwe uitdaging voor de deur staat: dalende consumentenbestedingen. Dat meldt ABN AMRO in de Sectorprognose Food.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

NVB wil steun voor industriële bakkerijen

NVB wil steun voor industriële bakkerijen

De 42 leden van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zijn teleurgesteld over de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling). Het ziet er naar uit dat geen enkele industriële bakkers gebruik kan maken van dit steunpakket. In een brief aan de regering pleit NVB voor een betere regeling.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren