CEO Heineken waarschuwt voor duurdere grondstoffen

heineken-bier-flesjes

Foto: Pixabay

Heineken presenteerde onlangs de half jaarcijfers. Deze laten een positief beeld zien: een volumeherstel van 10 procent ten opzichte van vorig jaar en een verdubbeling van de bedrijfswinst tot ruim 1,6 miljard euro. Maar CEO Dolf van den Brink tempert de verwachtingen. Hij waaarschuwt voor de stijgende grondstofprijzen. Dat meldt De Tijd

"We zien een stijging van de grondstoffenkosten die ons vanaf de tweede helft van 2021 parten zal spelen en ook in 2022 een belangrijk effect zal hebben", zegt Van den Brink in De Tijd. De belangrijkste grondstoffen voor Heineken zijn voor de aluminium, glas, gerst en energie. 

Naast de duurdere grondstoffen verwacht Van den Brink dat ook de coronapandemie een rol blijft spelen. Zeker op belangrijke markten in Afrika en Azië, waar het virus weer de kop op steekt. Daarnaast knipte Heineken tijdens het coronajaar fors in de marketingbudgetten. de opschaling van de marketing, die in 2023 weer op het oude niveau moet zijn zal op de omzet drukken. 

Bron: De Tijd

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Per 1 augustus verhoogt Heineken de bierprijs. De horeca betaalt dan gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop. Ook in de supermarkt stijgen de prijzen van het bier en andere dranken van Heineken.

Heineken trekt zich terug uit Rusland

Heineken trekt zich terug uit Rusland

Heineken trekt zich volledig terug uit Rusland. “We zijn geschokt en diep bedroefd over de verloop en intensivering van de oorlog in de Oekraïne”, staat te lezen in een verklaring op de website van de bierbrouwer.

ABN AMRO verwacht verdere stijging voedselprijzen

ABN AMRO verwacht verdere stijging voedselprijzen

ABN AMRO verwacht dat 2022 een moeilijk jaar gaat worden voor de foodsector. Producenten krijgen te maken met een forse stijging van de productiekosten, terwijl de consument door de inflatie meer op de prijs gaat letten. Een verdere prijsstijging lijkt onvermijdelijk volgens de bank.