Heinz en Kraft Foods gaan fuseren

H.J. Heinz Company en Kraft Foods Group gaan fuseren. De nieuwe ontstane onderneming krijgt de naam The Kraft Heinz Company.

Dat hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt. De nieuwe onderneming wordt geleid vanuit hoofdkantoren in Pittsburgh en in de buurt van Chicago.

The Kraft Heinz Company heeft een jaaromzet van zo'n 28 miljard dollar ( 25,5 miljard euro) en is daarmee de vijfde voedingsmiddelenfabrikant ter wereld. De onderneming heeft 8 merken met een omzet van meer dan een miljard dollar en nog eens 5 merken met een omzet van meer dan een half miljard dollar.

Heinz

Heinz werd in 2013 overgenomen door Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffett, en het Braziliaanse 3G Capital. Die partijen investeren nu nog eens 10 miljard dollar om Kraft Foods over kunnen nemen. De bestaande eigenaren van Heinz krijgen 51 procent van de nieuwe onderneming in bezit.

Kraft Foods

Kraft Foods werd in 2012 gesplitst in een internationale en een Noord-Amerikaanse onderneming. De Amerikaanse tak behield de naam Kraft Foods, de internationale tak kreeg de naam Mondelez. Ook daar waren weer veranderingen. Mondelez wil zijn koffieactiviteiten laten samengaan met die van Douwe Egberts Master Blenders 1753 B.V. (DEMB). De Europese Commissie moet daar nog toestemming voor geven. De Commissie maakte in december 2014 bekend een onderzoek te zijn gestart naar eventuele handelsbelemmeringen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan verkoopt een deel van zijn Nederlandse kaasactiviteiten aan het Vlaams-Nederlandse bedrijf St. Paul. Daarmee komt de productie van bewerkte en geraspte kaas die Givaudan in 2017 verkreeg weer terug in Nederlandse handen. Givaudan kreeg de kaasactiviteiten in handen bij de overname van Vika BV in...

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.