Heinz en Kraft Foods gaan fuseren

H.J. Heinz Company en Kraft Foods Group gaan fuseren. De nieuwe ontstane onderneming krijgt de naam The Kraft Heinz Company.

Dat hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt. De nieuwe onderneming wordt geleid vanuit hoofdkantoren in Pittsburgh en in de buurt van Chicago.

The Kraft Heinz Company heeft een jaaromzet van zo'n 28 miljard dollar ( 25,5 miljard euro) en is daarmee de vijfde voedingsmiddelenfabrikant ter wereld. De onderneming heeft 8 merken met een omzet van meer dan een miljard dollar en nog eens 5 merken met een omzet van meer dan een half miljard dollar.

Heinz

Heinz werd in 2013 overgenomen door Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffett, en het Braziliaanse 3G Capital. Die partijen investeren nu nog eens 10 miljard dollar om Kraft Foods over kunnen nemen. De bestaande eigenaren van Heinz krijgen 51 procent van de nieuwe onderneming in bezit.

Kraft Foods

Kraft Foods werd in 2012 gesplitst in een internationale en een Noord-Amerikaanse onderneming. De Amerikaanse tak behield de naam Kraft Foods, de internationale tak kreeg de naam Mondelez. Ook daar waren weer veranderingen. Mondelez wil zijn koffieactiviteiten laten samengaan met die van Douwe Egberts Master Blenders 1753 B.V. (DEMB). De Europese Commissie moet daar nog toestemming voor geven. De Commissie maakte in december 2014 bekend een onderzoek te zijn gestart naar eventuele handelsbelemmeringen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

Chemieconcern DSM gaat fuseren met Firmenich, een bedrijf uit Zwitserland. Het bedrijf heet straks DSM-Firmenich. Met de fusie willen de bedrijven twee ‘iconische’ bedrijven samenvoegen en marktleider worden op het gebied van creatie en innovatie in voeding, beauty en welzijn.

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt Jo Mertens B.V. over

Van de Ven vers, vlees en waren neemt alle activiteiten van Jo Mertens B.V., een groothandel in Roermond voor vlees en vleeswaren, wild en gevogelte, over. Van de Ven verzorgt met ingang van 2 mei 2022 de leveringen aan de klanten van Jo Mertens. Dat laat het bedrijf weten met een persbericht.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren