Heinz en Kraft Foods gaan fuseren

26 maart 2015

H.J. Heinz Company en Kraft Foods Group gaan fuseren. De nieuwe ontstane onderneming krijgt de naam The Kraft Heinz Company.

Dat hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt. De nieuwe onderneming wordt geleid vanuit hoofdkantoren in Pittsburgh en in de buurt van Chicago.

The Kraft Heinz Company heeft een jaaromzet van zo'n 28 miljard dollar ( 25,5 miljard euro) en is daarmee de vijfde voedingsmiddelenfabrikant ter wereld. De onderneming heeft 8 merken met een omzet van meer dan een miljard dollar en nog eens 5 merken met een omzet van meer dan een half miljard dollar.

Heinz

Heinz werd in 2013 overgenomen door Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffett, en het Braziliaanse 3G Capital. Die partijen investeren nu nog eens 10 miljard dollar om Kraft Foods over kunnen nemen. De bestaande eigenaren van Heinz krijgen 51 procent van de nieuwe onderneming in bezit.

Kraft Foods

Kraft Foods werd in 2012 gesplitst in een internationale en een Noord-Amerikaanse onderneming. De Amerikaanse tak behield de naam Kraft Foods, de internationale tak kreeg de naam Mondelez. Ook daar waren weer veranderingen. Mondelez wil zijn koffieactiviteiten laten samengaan met die van Douwe Egberts Master Blenders 1753 B.V. (DEMB). De Europese Commissie moet daar nog toestemming voor geven. De Commissie maakte in december 2014 bekend een onderzoek te zijn gestart naar eventuele handelsbelemmeringen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?