Heinz schrapt mogelijk 180 banen in Nederland

ZEIST - Heinz schrapt waarschijnlijk zo'n 180 kantoorbanen bij de vestigingen in Nederland. Dat meldt het bedrijf. Het concern zegt dat een reorganisatie nodig is om de positie in een sterk concurrerende markt wereldwijd te versterken.

Een voorstel voor de aangepaste organisatiestructuur is opgesteld na een uitvoerige evaluatie van de Nederlandse organisatie.

'Gebruikmaken wereldwijde schaal'

De voorgestelde nieuwe structuur zal de “organisatie versterken, eenvoudiger maken en meer gebruik gaan maken va de wereldwijde schaal van het Heinz-concern”, stelt een woordvoerder tegen evmi.nl.

Het voorstel ligt nu voor advies bij de ondernemingsraad in Nederland. Hierdoor kunnen op dit moment niet meer details gegeven worden.

Sociaal plan

Voor betrokken medewerkers zal in overleg met de OR een sociaal plan worden opgesteld.

Heinz heeft in Nederland ongeveer 1000 medewerkers in Zeist (het Benelux-hoofdkantoor, Europese inkoop en Supply Chain), Nijmegen (het nieuwe Europese R&D-centrum) en de productielocaties in Utrecht en Elst.

Benelux-merken tegen het licht

Half augustus gingen al geruchten dat Heinz de Benelux-activiteiten tegen het licht houdt. Dit nadat het wereldwijde Heinz-concern in juni werd overgenomen door Berkshire Hathaway en 3G Capital.

Van de Benelux-merken Roosvicee, Karvan Cevitam, De Ruijter, Venz, Brinta, Kwatta, Wijko Satésaus, Amoy en Honig zouden naar verluidt alleen de laatste 2 internationale schaalgrootte en potentie hebben.

Lees ook: