Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Bon Vivant_Scharrelvlees

Foto: Natuurlijk Scharrelvlees 

Sinds 1987 verzorgt de coöperatie Bon Vivant de in‐ en verkoop van scharrel‐ en biologisch vlees in Nederland. De coöperatie gaat nu verder onder leiding van Henk en Bart Schellekens. Zij willen de consument het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederlandse bodem bieden.

De afgelopen jaren was Henk Schellekens interim‐manager bij Bonm Vivant. Onder zijn leiding werd er hard gewerkt aan het uitbouwen van diverse merken, waaronder Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees. Henk Schellekens (Algemeen Directeur) en Bart Schellekens (Financieel Directeur) hebben nu de handen ineengeslagen om de missie van het bedrijf naar een volgend niveau te brengen. De overname is per 1 juli 2020 afgerond.

Henk Schellekens: “Wij blijven de enige leverancier van gecertificeerd scharrelvlees in Nederland. Na deze overname beheren we de volledige keten, van big tot slager. Bovendien kunnen we met onze kleinschalige slachterij voldoen aan alle specifieke wensen van de slagerijen en horecaondernemers waar wij mee werken.”

Bart Schellekens: “Door de overname kunnen we de plannen voor de groei van de merken Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees verder realiseren. De eerste stappen zijn al gezet. Zo hebben we onlangs een exclusief worstenbroodje gelanceerd, gemaakt van scharrelvlees van het Nederlands Landvarken.”

Thema's
Lees ook
Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Europese vee- en vleesorganisaties starten een campagne tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten. De Europese vakbond van de vleesindustrie Clitravi, boerderijdierfokkers Effab, pluimveesector Avec, boerenbelangenbehartigers Copa-Cogeca, slagers IBC en veehandelaren UECBV slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Europese Parlement...

Bionext presenteert tienpuntenplan en trendrapport aan minister Schouten

Bionext presenteert tienpuntenplan en trendrapport aan minister Schouten

Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische landbouw, overhandigt het trendrapport over 2019 aan minister Schouten. Daarnaast presenteert de organisatie tien voorstellen die de biologische landbouw in Nederland moet helpen groeien.

Flexitariër eet nog steeds vlees

Flexitariër eet nog steeds vlees

De afgelopen 10 jaar groeide het aantal flexitariërs in Nederland. Van 14 procent in 2011 naar 43 procent in 2019. De vleesconsumptie laat een ander beeld zien. Nederlanders gingen 2 kilo minder vlees eten.