Henk en Bart Schellekens nemen Bon Vivant over

Bon Vivant_Scharrelvlees

Foto: Natuurlijk Scharrelvlees 

Sinds 1987 verzorgt de coöperatie Bon Vivant de in‐ en verkoop van scharrel‐ en biologisch vlees in Nederland. De coöperatie gaat nu verder onder leiding van Henk en Bart Schellekens. Zij willen de consument het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederlandse bodem bieden.

De afgelopen jaren was Henk Schellekens interim‐manager bij Bonm Vivant. Onder zijn leiding werd er hard gewerkt aan het uitbouwen van diverse merken, waaronder Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees. Henk Schellekens (Algemeen Directeur) en Bart Schellekens (Financieel Directeur) hebben nu de handen ineengeslagen om de missie van het bedrijf naar een volgend niveau te brengen. De overname is per 1 juli 2020 afgerond.

Henk Schellekens: “Wij blijven de enige leverancier van gecertificeerd scharrelvlees in Nederland. Na deze overname beheren we de volledige keten, van big tot slager. Bovendien kunnen we met onze kleinschalige slachterij voldoen aan alle specifieke wensen van de slagerijen en horecaondernemers waar wij mee werken.”

Bart Schellekens: “Door de overname kunnen we de plannen voor de groei van de merken Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees verder realiseren. De eerste stappen zijn al gezet. Zo hebben we onlangs een exclusief worstenbroodje gelanceerd, gemaakt van scharrelvlees van het Nederlands Landvarken.”

Thema's
Lees ook
Onderzoek Multiscope: Nederlanders eten minder vlees

Onderzoek Multiscope: Nederlanders eten minder vlees

Meer dan 5 miljoen Nederlanders eten geen of slechts af en toe vlees. Dit is 36 procent van de Nederlandse bevolking. In 2016 was dit 29 procent. Dat blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.

Minister Schouten beslist voor zomer over mobiele slachthuizen

Minister Schouten beslist voor zomer over mobiele slachthuizen

Eind 2018 startte er een pilot met mobiele slachthuizen, ook wel Mobiele Dodings Unit genoemd. Dieren die niet getransporteerd kunnen worden, maar wel slachtwaardig zijn kunnen in deze unit gedood worden. De verdere verwerking vindt plaats in het slachthuis. Minister Carola Schouten heeft de kamer laten weten dat zij voor de zomer een sluit wil nemen...

LCA-methoden benadelen biologische landbouw

LCA-methoden benadelen biologische landbouw

Life Cycle-analyses die de milieuimpact van voedsel berekenen, maken gebruik meetmethoden die biologische landbouw structureel benadelen. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijke blad Nature Sustainability. Life Cycle-analyses (LCA) zijn inmiddels beproefde manieren om bijvoorbeeld de milieuimpact van productieketens meetbaar te maken. Maar...