Herinvriezen mag wél, maar het is oud nieuws

Bevroren vlees

Je haalt 's ochtends kip uit de vriezer om die alvast te ontdooien voor het avondeten, maar krijgt 's middags ineens zin om Chinees te halen. En die kip? Nóóit opnieuw invriezen, is velen van ons van huis uit aangeleerd. Maar dat is een mythe, als we de Amerikaanse voedselveiligheid- en inspectiedienst mogen geloven. Dat schrijven De Morgen en de Volkskrant.

Oud nieuws

De Britse voedselveiligheidsautoriteit maakte het publiek er vorig jaar al op attent. Het is wel zo dat de smaakkwaliteit achteruit gaat.

Bron: Foodlog

Lees ook
Waarom gezond eten ook lekker moet klinken

Waarom gezond eten ook lekker moet klinken

Mensen willen best meer groente eten maar dan moeten zij wel verleid worden door een lekker klinkende naam. Alleen zeggen dat iets op basis van de voedingswaarden gezond is, blijkt niet voldoende om voor de gezonde optie te gaan.

‘Gezond eten is vaak niet lekker genoeg’

‘Gezond eten is vaak niet lekker genoeg’

Volgens promovenda Astrid van Langeveld ligt het niet kunnen volhouden van een dieet niet aan te weinig discipline, maar is een gezond dieet simpelweg niet lekker genoeg. Van Langeveld promoveerde afgelopen week op onderzoek waarin ze voedings- en smaakpatronen in Nederland analyseerde. Ze liet een getrainde jury bijna 500 verschillende voedingsmiddelen...

Belgische justitie doet inval bij voedselautoriteit om fipronil-crisis

Belgische justitie doet inval bij voedselautoriteit om fipronil-crisis

Het Brusselse gerecht deed dinsdagochtend een inval bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). De inval vond plaats in het kader van een gerechtelijk onderzoek "na een vermoeden dat verkeerde informatie werd verspreid over besmette eieren in 2017", aldus De Standaard. Dat bevestigt FAVV-woordvoerster Dorine Van Geert...