Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld
Foto: Pexels
De heropstart van Ferrero-fabriek in Aarlen, die op 8 april werd stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten, is uitgesteld. Ferrero hoopte de fabriek 13 juni te heropenen, maar de directie maakte vrijdag bekend extra tijd nodig te hebben.
De fabriek in Aarlen moest dicht nadat een lading chocoladeproducten met salmonellabesmetting in supermarkten belandde. Daarvan werden volgens de laatste telling ruim 260 mensen ziek in dertien landen.
De directie wilde de productie in de fabriek op 13 juni hervatten. Nu blijkt er extra tijd nodig te zijn, zegt een woordvoerder. Ferrero werkt samen met het FAVV, het Belgische voedselagentschap, om de fabriek op een veilige manier te kunnen heropenen. Volgens Sylviane Arnould van vakbond CSC Food and Services spreken de organisaties voor het openen van de fabriek over de laatste week van juni.
Bron: Het Nieuwsblad
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Food Technology: FoodJet over meer produceren met minder
De afgelopen jaren zijn de prijzen van grondstoffen drastisch gestegen. Deze prijsstijgingen kunnen niet altijd doorgegeven worden aan de klant. Hoe kunnen producenten hier mee omgaan zonder in te leveren op de kwaliteit van hun product?
Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent
De productie in de voedingsmiddelenindustrie groeide juni 2022 met 3 procent ten opzichte van de dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut
Verschillende chocoladefabrieken in België hebben (een deel van) hun productie stilgelegd uit voorzorg, nadat er een salmonellabesmetting werd vastgesteld bij Barry Callebaut. Deze fabrieken kregen mogelijk besmette chocolade van Barry Callebaut.