Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

Kinder surprise eieren 2 (Pexels)

Foto: Pexels

De heropstart van Ferrero-fabriek in Aarlen, die op 8 april werd stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten, is uitgesteld. Ferrero hoopte de fabriek 13 juni te heropenen, maar de directie maakte vrijdag bekend extra tijd nodig te hebben.

De fabriek in Aarlen moest dicht nadat een lading chocoladeproducten met salmonellabesmetting in supermarkten belandde. Daarvan werden volgens de laatste telling ruim 260 mensen ziek in dertien landen.

De directie wilde de productie in de fabriek op 13 juni hervatten. Nu blijkt er extra tijd nodig te zijn, zegt een woordvoerder. Ferrero werkt samen met het FAVV, het Belgische voedselagentschap, om de fabriek op een veilige manier te kunnen heropenen. Volgens Sylviane Arnould van vakbond CSC Food and Services spreken de organisaties voor het openen van de fabriek over de laatste week van juni.

Bron: Het Nieuwsblad

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Racen en flipperen in een ijsfabriek

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Maar dan wel in samenwerking Bij het automatiseren van productielijnen voor consumptie-ijs komen bijzondere uitdagingen om de hoek. Bij Holiday Ice mochten we binnen kijken en met onze neus op de lijnen staan. “We zijn hier altijd bezig met vernieuwing, zowel van ons assortiment als van onze productieprocessen”, vertelt Bart Hakbijl, Director...

Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Grootste eiwitfabriek ter wereld komt in Sas van Gent

Enough bouwt in Sas van Gent, op de grens met België, de grootste eiwitfabriek ter wereld. De bouw van de grootste niet-dierlijke eiwitkwekerij in de Zeeuwse plaats ging vorige week van start. Vanaf volgend jaar moet de fabriek jaarlijks 10.000 ton gefermenteerde eiwitten gaan produceren, met een mogelijkheid om de capaciteit op termijn uit te...

Bacteriële opsporing verzocht

Bacteriële opsporing verzocht

Een metaaldetector, maar dan voor bacteriën in voedingsmiddelen die nog van de productieband moeten rollen. Zo’n technologie geeft de voedselveiligheid een flinke boost.