Hertog Jan Vatgerijpt verkozen tot beste Craft bier ter wereld

Hertog Jan_Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt valt in de prijzen bij de Meiniger International Craft Beer Award. Dit is een van de belangrijkste biercompetities ter wereld. De op verschillende soorten eikenhouten vaten gerijpte Grand Prestiges werden beloond met eenmaal Platina, driemaal Goud én de prijs voor het allerbeste Craft bier wereldwijd voor 2017.

Hertog Jan Vatgerijpt

In Nederland was al veel waardering voor Hertog Jan Vatgerijpt . Bierexperts, liefhebbers en culinaire sterren waren het er al over eens dat de vier bieren prachtig uit de eikenhouten vaten zijn gekomen. Nu is er ook officiële erkenning.

Beste Craft Beer 2017

De Meiniger International Craft Beer Award werden voor de vierde keer uitgereikt. Een jury van negentig experts van over de hele wereld gaf de allerhoogste eer aan Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Cognac. Deze variant heeft negen maanden in originele cognacvaten gerijpt. Dit bier won met Platina niet alleen de hoogste onderscheiding, maar werd door de professionele jury ook benoemd tot Craft Beer des Jahres 2017 International: het beste Craft bier van 2017 wereldwijd.

Driemaal Goud

Ook Vatgerijpt Port, Vatgerijpt Bourbon én Vatgerijpt Goose Island kregen onderscheidingen van de Jury. Alle drie de varianten werden beloond met Goud. Deze bieren rijpten negen maanden lang in eikenhouten vaten waar eerder port, bourbon en Goose Island Bourbon County Stout in gelagerd waren. Met deze waardering bereikt het smaakavontuur Vatgerijpt, dat in mei 2016 begon met het vullen van de vaten bij de brouwerij te Arcen, een voorlopig hoogtepunt.

Lees ook:

 
Lees ook
ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

ABN AMRO: Druk op bestedingen remt herstel drankenindustrie

De productie van de drankenindustrie ligt weer boven het niveau van 2019. Veel producenten zijn nog niet over de klap van de coronacrisis heen, terwijl er een nieuwe uitdaging voor de deur staat: dalende consumentenbestedingen. Dat meldt ABN AMRO in de Sectorprognose Food.

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Per 1 augustus verhoogt Heineken de bierprijs. De horeca betaalt dan gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop. Ook in de supermarkt stijgen de prijzen van het bier en andere dranken van Heineken.

Biermarkt niet terug op niveau pre-corona

Biermarkt niet terug op niveau pre-corona

De biermarkt is nog niet terug op het oude niveau. Hoewel de bierkoop in 2021 met 2,6 procent steeg ten opzichte van 2020, liggen de verkopen nog altijd 10,3 procent lager dan in 2019. Dat meldt Nederlandse Brouwers op de website.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren