Hertog Jan Vatgerijpt verkozen tot beste Craft bier ter wereld

24 mei 2017

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt valt in de prijzen bij de Meiniger International Craft Beer Award. Dit is een van de belangrijkste biercompetities ter wereld. De op verschillende soorten eikenhouten vaten gerijpte Grand Prestiges werden beloond met eenmaal Platina, driemaal Goud én de prijs voor het allerbeste Craft bier wereldwijd voor 2017.

Hertog Jan Vatgerijpt

In Nederland was al veel waardering voor Hertog Jan Vatgerijpt . Bierexperts, liefhebbers en culinaire sterren waren het er al over eens dat de vier bieren prachtig uit de eikenhouten vaten zijn gekomen. Nu is er ook officiële erkenning.

Beste Craft Beer 2017

De Meiniger International Craft Beer Award werden voor de vierde keer uitgereikt. Een jury van negentig experts van over de hele wereld gaf de allerhoogste eer aan Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Cognac. Deze variant heeft negen maanden in originele cognacvaten gerijpt. Dit bier won met Platina niet alleen de hoogste onderscheiding, maar werd door de professionele jury ook benoemd tot Craft Beer des Jahres 2017 International: het beste Craft bier van 2017 wereldwijd.

Driemaal Goud

Ook Vatgerijpt Port, Vatgerijpt Bourbon én Vatgerijpt Goose Island kregen onderscheidingen van de Jury. Alle drie de varianten werden beloond met Goud. Deze bieren rijpten negen maanden lang in eikenhouten vaten waar eerder port, bourbon en Goose Island Bourbon County Stout in gelagerd waren. Met deze waardering bereikt het smaakavontuur Vatgerijpt, dat in mei 2016 begon met het vullen van de vaten bij de brouwerij te Arcen, een voorlopig hoogtepunt.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?