Het Klokhuis-serie over de ecologische voetafdruk

16 mei 2022 Redactie Food

Vanaf 17 mei begint een nieuwe serie van Het Klokhuis over de ecologische voetafdruk. In een vijfdelige serie behandelen presentatoren Janouk en Nizar waarom Nederlanders op te grote voet leven en waarvoor we op aarde zoveel grond nodig hebben. De tweede aflevering op 24 mei gaat over het thema Eten.

De ecologische voetafdruk is een wereldwijde rekenmethode die gebruikt wordt om te bepalen hoeveel m2 aarde we per persoon per jaar gebruiken. Op de website van Het Klokhuis kunnen mensen vanaf 17 mei hun eigen voetafdruk berekenen. De serie De Klokhuis Voetafdruk is onder andere opgenomen bij Floriade Expo 2022 en op lichtfestival Glow, waar de voetafdruk op ware grootte is gevisualiseerd.

De serie bestaat uit vijf afleveringen met de thema’s: De voetafdruk van Nederland, Eten, Wonen, Kopen en Reizen. De uitzendingen zijn vanaf 17 mei elke dinsdag om 18.45 op NPO Zapp.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven?