Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Food Technology_Food innovatie

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken ons voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren en nog duurzamer en gezonder maken?

Ontdek op Food Technology 2021 de laatste oplossingen op het gebied van onder andere blockchain, track & trace, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, koeling, verpakken en vertical farming (ledverlichting).

Food meets hightech tijdens Food Technology 2021

Op 27 en 28 januari organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers), Food Technology 2021. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Gedurende deze twee dagen ontdekt u een breed scala aan oplossingen binnen de volgende thema's:

  1.      Fabriek van de toekomst
  2.     Duurzame en transparante keten
  3.     Food innovatie
  4.     Veilig voedsel
  5.     Food lab
Lees ook
Column | Duurzaamheid is ons hoofdthema

Column | Duurzaamheid is ons hoofdthema

Als onze lezers goed hebben opgelet, zien ze in al onze vakbladen en op al onze websites dat vraagstukken rond duurzaamheid extra aandacht krijgen. We schrijven over nieuwe ideeën, ontwikkelingen, we laten kansen en mogelijkheden zien.

Hybride Meeten&Matchen

Hybride Meeten&Matchen

Food Technology is een kennis- en netwerk­evenement dat bedrijven en kennisinstellingen verbindt. Daarom organiseren we naast het on-site evenement ook een hybride Meet&Match-event.

Efficiënter, effectiever, duurzamer en heel anders?

Efficiënter, effectiever, duurzamer en heel anders?

De wereldbevolking groeit naar 9 miljard mensen in 2050. Dit seminar onderstreept de noodzaak voor de voedingsindustrie om efficiënter, effectiever, duurzamer en misschien wel heel anders te gaan produceren.