Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Food Technology_Food innovatie

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken ons voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren en nog duurzamer en gezonder maken?

Ontdek op Food Technology 2021 de laatste oplossingen op het gebied van onder andere blockchain, track & trace, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, koeling, verpakken en vertical farming (ledverlichting).

Food meets hightech tijdens Food Technology 2021

Op 27 en 28 januari organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers), Food Technology 2021. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Gedurende deze twee dagen ontdekt u een breed scala aan oplossingen binnen de volgende thema's:

  1.      Fabriek van de toekomst
  2.     Duurzame en transparante keten
  3.     Food innovatie
  4.     Veilig voedsel
  5.     Food lab
Lees ook
Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum en vakuitgeverij Alea Publishers nemen per heden de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com. Deze overname versterkt de samenwerking tussen Mikrocentrum en Alea Publishers. Al eerder startten de organisaties gezamenlijk de netwerkbeurs Food Technology.

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

Meer supermarktomzet voor voeding met duurzaamheidskeurmerk

De supermarktomzet aan duurzame voeding wordt steeds groter. In 2021 had 22 procent van de omzet aan voeding een duurzaamheidskeurmerk. In 2013 was dit nog maar 8 procent. Vooral producten als varkensvlees, verse vis, thee en eieren hebben vaak een duurzaamheidskeurmerk. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2021 van Wageningen University & Research...

Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Aanpassingen Nutri-Score positief volgens expert ING

Tegen het einde van 2022 worden de criteria voor het voedingslabel Nutri-Score strenger. De rekenmethodiek krijgt een update waardoor ongezonde producten geen A of B-score meer krijgen. Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING, reageert op dit bericht van EVMI. “Consument maakt met verbeterde Nutri-Score makkelijker gezondere voedingskeuzes.”