Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Food Technology_Food innovatie

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken ons voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren en nog duurzamer en gezonder maken?

Ontdek op Food Technology 2021 de laatste oplossingen op het gebied van onder andere blockchain, track & trace, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, koeling, verpakken en vertical farming (ledverlichting).

Food meets hightech tijdens Food Technology 2021

Op 27 en 28 januari organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI (Alea Publishers), Food Technology 2021. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Gedurende deze twee dagen ontdekt u een breed scala aan oplossingen binnen de volgende thema's:

  1.      Fabriek van de toekomst
  2.     Duurzame en transparante keten
  3.     Food innovatie
  4.     Veilig voedsel
  5.     Food lab
Lees ook
Dust Control Partners installeert duurzaam ontstoffingssysteem in Rotterdamse haven

Dust Control Partners installeert duurzaam ontstoffingssysteem in Rotterdamse haven

Dust control Partners installeerde een duurzaam ontstoffingssysteem in de bulkterminal van de Rotterdamse haven. Het gaat om een verwerker van sojabonen en raapzaad. Het systeem brengt het weggezogen stof terug in het productieproces.

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

Kwaliteit en voedselveiligheid voorop

In de voedingsmiddelenindustrie ligt contaminatie altijd op de loer. Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn goede voorzorgsmaatregelen, hygiëne en controle nodig.

Planbureau leefomgeving wil herziening aanpak eiwittransitie

Planbureau leefomgeving wil herziening aanpak eiwittransitie

Het PBL beschouwt in nieuw beleid consumptiegedrag als uiting van sociaal-culturele routines. Het bureau adviseert dus om pogingen om de Nederlandse consument meer plantaardig te laten eten te richten op een aantal situaties, zoals thuis koken en uit eten. Hierbij wil het planbureau actief verschillende actoren betrekken, van influencers tot horeca...